Διεξαγωγή αρχαιρεσιών 2013 ΦΣΡ
24 Σεπτεμβρίου, 2013
Δημοσίευση επιστολής συναδέλφων σχετική με την Παγκρήτια Τράπεζα
3 Οκτωβρίου, 2013
Διεξαγωγή αρχαιρεσιών 2013 ΦΣΡ
24 Σεπτεμβρίου, 2013
Δημοσίευση επιστολής συναδέλφων σχετική με την Παγκρήτια Τράπεζα
3 Οκτωβρίου, 2013
Εμφάνιση όλων

Δημοσίευση κειμένου των υπαλλήλων της Περιφερειακής Δ/νσης ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου

“Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει “ στη δημόσια υγεία

Ασφαλισμένε, συνταξιούχε, άνεργε συμπολίτη

Με απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ στις 10.09.2013, ο έλεγχος των παρόχων υγείας (ιδιωτικές κλινικές, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα) ΔΕΝ θα πραγματοποιείται πλέον από τους εντεταλμένους φορείς του δημοσίου αλλά παραδίδεται σε Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες (ΙΕΕ) οι οποίες σημειωτέον θα επιλέγονται και θα πληρώνονται από τους ίδιους τους ελεγχόμενους!

Τι σημαίνει αυτό;

 

• Μήπως η κυβέρνηση θεωρεί ότι το δημόσιο συμφέρον το διασφαλίζουν καλύτερα οι ιδιώτες και όχι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους; Το σωστό θα ήταν να ενισχύεται ο δημόσιος έλεγχος των δαπανών για την υγεία με βάση το κοινωνικό συμφέρον και όχι να παραδίδεται στους ιδιώτες.

• Μήπως η κυβέρνηση αφήνει ξέφραγο αμπέλι τις δαπάνες της υγείας; Οι ιδιώτες πάροχοι θα πληρώνουν άλλους ιδιώτες για να εκκαθαρίσουν τις δαπάνες τους προκειμένου να αποζημιωθούν από τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου. Πεδίο δόξης λαμπρό για συναλλαγές και απάτες κατά του δημοσίου συμφέροντος!

• Μήπως οι ιδιωτικές εταιρείες θα έχουν άμεση πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως είναι η υγεία και ανάλογα θα ανοίγουν (με το αζημίωτο) ή θα κλείνουν πόρτες στην περίθαλψη; Έτσι όχι μόνο ο έλεγχος αλλά και η υγεία χαρίζεται στους ιδιώτες.

• Ποια είναι η συμμετοχή συμβούλων και στελεχών του Υπουργείου Υγείας στις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες που βιάζεται άρον-άρον να στήσει η κυβέρνηση;

Το γεγονός ότι δεν αποζημιώνονται άμεσα οι ασφαλισμένοι για δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει, οφείλεται κατά κύριο λόγο:

α) στην έλλειψη ή καθυστέρηση πιστώσεων,

β) στα ελλιπή μηχανογραφικά συστήματα και

γ) στην πρόχειρη οργάνωση του ΕΟΠΥΥ που χωρίς οργανόγραμμα έχει στελεχωθεί με το υπάρχον προσωπικό από τα εντασσόμενα ταμεία.

Οι προσπάθειας των συναδέλφων για έγκαιρη και ουσιαστική εκκαθάριση αντιμετωπίστηκε στο παρελθόν με αδιαφορία από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Συμπολίτη,

καθήκον του δημοσίου υπαλλήλου είναι η προάσπιση του συμφέροντος της κοινωνίας και των ανθρώπων της. Με αυτή την ευθύνη, αντιδρούμε στο μέτρο της παράδοσης του ελέγχου των δαπανών υγείας σε ιδιωτικές εταιρείες και

απεργούμε την Τετάρτη 25.9.2013

 

Ας υπερασπιστούμε το δικαίωμα της αξιοπρέπειας του πολίτη στην δημόσια υγεία. Ας εξασφαλίσουμε την περίθαλψη που έχουμε ανάγκη (φάρμακα, εξετάσεις, νοσήλια) χωρίς σπατάλη δημοσίου χρήματος και υλικών. Ας δικαιωθούμε ως ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ αλλά και ως εργαζόμενοι – ελεγκτές υγείας.

Οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου