Δημοσίευση κειμένου των υπαλλήλων της Περιφερειακής Δ/νσης ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου
25 Σεπτεμβρίου, 2013
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ
10 Οκτωβρίου, 2013
Δημοσίευση κειμένου των υπαλλήλων της Περιφερειακής Δ/νσης ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου
25 Σεπτεμβρίου, 2013
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ
10 Οκτωβρίου, 2013
Εμφάνιση όλων

Δημοσίευση επιστολής συναδέλφων σχετική με την Παγκρήτια Τράπεζα

Προς το φαρμακευτικό σύλλογο Ηρακλείου
Κοινοποίηση σε όλα τα μέλη
Ηράκλειο 02-10-2013
Συνάδελφοι, σε σημερινή δημοσίευση του capital.gr σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των συνεταιριστικών τραπεζών (http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1881496)
διαβαζουμε χαρακτηριστικα: ” οι συνεταιριστικές τράπεζες που θα οδηγηθούν σε εκκαθάριση θα είναι περισσότερες από αυτές που θα διασωθούν. Μάλιστα, υπάρχουν παραδείγματα συνεταιριστικών τραπεζών που κυριολεκτικά στο νήμα δείχνουν να γλιτώνουν το “λουκέτο”
Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τους καταθέτες αφού οι τράπεζες που δεν θα τα καταφέρουν θα διαχωριστούν σε “καλό” και “κακό” κομμάτι, με τις καταθέσεις και τα υγιή στοιχεία να αποκτούνται από μία εκ των συστημικών τραπεζών.

Το σχέδιο που αρχικά φερόταν ως επικρατέστερο προέβλεπε την συγκέντρωση των συνεταιριστικών τραπεζών υπό τη σκέπη της Πανελλήνιας Τράπεζας, στην οποία άλλωστε είναι μέτοχοι. Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το σχέδιο να μην προχωράει, με αποτέλεσμα να προκρίνεται η αυτόνομη συνέχεια των τραπεζών που θα βρουν τα αναγκαία κεφάλαια.

Σημειώνεται ότι η κεφαλαιακή θωράκιση των συνεταιριστικών τραπεζών αποτελεί βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει η πρόταση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) για τη δημιουργία τράπεζας μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του δικτύου των Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιείται συνέντευξη τύπου την ερχόμενη Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ, με θέμα την πορεία και την εξέλιξη της Συνεταιριστικής Πίστης, όπου αναμένεται να υπάρξει εκτενής παρουσίαση, με λεπτομερή στοιχεία, του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης των συνεταιριστικών τραπεζών.

Τα τέσσερα μεγαλύτερα εγχώρια ιδρύματα είναι η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκαννήσου”Καλούμε το ΔΣ του ΔΙΛΟΦΑΡΗΡ όπως ζητήσει έγγραφες εξηγήσεις από την Παγκρήτια συνεταιριστική τράπεζα σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας με το ΔΙΛΟΦΑΡΗΡ ,κατά πόσο είναι ορατός ο κίνδυνος καθυστέρησης των πληρωμών και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες ώστε να διασφαλιστούν τα χρήματα των συναδέλφωνΜετά τιμής
Μανώλης Αρβανιτάκης
Χαράλαμπος Κετσιμπάσης
Γιάννης Κομονταχάκης
Βαγγέλης Λεντάρης
Φαρμακοποιοί, μέλη Φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου