ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/5 Φ.Σ.Ρεθύμνου
29 Μαΐου, 2012
To ΕΤΑΑ δεν εντάσσεται στον Ε.Ο.Π.Y.Υ.
31 Μαΐου, 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/5 Φ.Σ.Ρεθύμνου
29 Μαΐου, 2012
To ΕΤΑΑ δεν εντάσσεται στον Ε.Ο.Π.Y.Υ.
31 Μαΐου, 2012
Εμφάνιση όλων

Χαράτσια

Συνάδελφοι

Τελικά οι Λοβέρδοι και οι Βουδούρηδες δεν παίζονται … βρήκαν άλλα 120 εκ. (πιθανόν από τις εισφορές του ΙΚΑ στο τέλος κάθε μήνα) και προσπαθούν να διεμβολίσουν με αυτά τα χρήματα το μέτωπο που έχουν ανοίξει μαζί μας. 

Το ποσό αυτό (εάν τελικά δοθεί) θα είναι άλλο 40% του συνολικού αιτούμενου του Μαρτίου 12 ,οπότε έχουμε προσεγγίσει το 70% . Δεν υπάρχει καμία σκέψη για υπαναχώρηση . Να υπενθυμίσω ότι σε 10 ημέρες έρχεται το τιμολόγιο του Απριλίου του 12 ,αλλά συγχρόνως έρχονται και τα παρακάτω ,ακριβώς μετά τις εκλογές :

Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2009. Πρόκειται για περίπου 300.000 εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ 2008 τα οποία αφορούν φορολογούμενους που το 2008 είχαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους. Λόγω τεχνικών προβλημάτων και νομικών εμποδίων που είχαν προκύψει στο παρελθόν με την ανάθεση της σχετικής επεξεργασίας σε ιδιωτική εταιρεία, τα σχετικά εκκαθαριστικά καθυστέρησαν. Η τελευταία καθυστέρηση προέκυψε από την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να αναβάλει την αποστολή τους για μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

*Φόρος εισοδήματος 2011. Πρόκειται για τα γνωστά εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος τα οποία αναμένεται να αρχίσουν να αποστέλλονται τις αμέσως επόμενες ημέρες με την πρώτη εκκαθάριση. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ορίστηκε για όλους τους φορολογούμενους φέτος στις 15 Ιουνίου και ο φόρος θα είναι εξαιρετικά αυξημένος. Οι λόγοι της αύξησης είναι η μείωση του αφορολόγητου ορίου το 2011 στα 5.000 ευρώ από 12.000 που ήταν το 2010, η μείωση του ποσοστού έκπτωσης από όλες τις φοροαπαλλαγές στο 10% της δαπάνης από το φόρο και η αλλαγή επί τα χείρω για τους φορολογούμενους της φορολογικής κλίμακας.

*Τέλος επιτηδεύματος. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιτηδευματίες και οι επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν και φέτος το λεγόμενο τέλος επιτηδεύματος. Πρόκειται για ένα χαράτσι ύψους 500 ευρώ, ενώ πέρυσι ήταν 300. Στα φυσικά πρόσωπα το τέλος θα βεβαιωθεί μέσω του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος. Οι φορολογούμενοι που διαθέτουν μπλοκάκι το οποίο είναι ανενεργό, δηλαδή το 2011 δεν είχαν κανένα εισόδημα από αυτό, μπορούν να δηλώσουν διακοπή επαγγέλματος εντός του Ιουνίου και να γλιτώσουν το τέλος. Θα πρέπει μόνο να υποβληθούν στην ταλαιπωρία της διακοπής (έλεγχος κλπ.) και να καταβάλλουν πρόστιμο εκπρόθεσμης διακοπής εργασιών ύψους 40 ευρώ.

*Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών. Πρόκειται για το γνωστό χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η βεβαίωση της πρώτης δόσης για το 2012 αναμένεται να γίνει εντός του Ιουλίου και το χαράτσι θα εξοφληθεί φέτος σε τέσσερις αντί για πέντε δόσεις που είχε θεσπιστεί.

*Εισφορά Αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011. Στο φετινό εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα έχει βεβαιωθεί και η έκτακτη εισφορά η οποία κυμαίνεται από 1% έως 4% ανάλογα με το ύψος του δηλωθέντος εισοδήματος, με απαλλαγή των φορολογούμενων με εισόδημα έως 12.000 ευρώ.

*Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010.

*Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011. Τα εκκαθαριστικά για το ΦΑΠ 2010 και 2011 θα αρχίσουν να εκδίδονται τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

*Έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν στην κατοχή τους ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Η εισφορά θα βεβαιωθεί μαζί με τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το 2009.”

Τελικά μας δίνουν κάποια ακόμα χρήματα για δύο λόγους :

Ο πρώτος ,για να σταματήσουμε να τους ζορίζουμε προεκλογικά

Ο δεύτερος για να έχουμε κάποια χρήματα για τα παραπάνω χαράτσια .

Συνάδελφοι

Εμείς συνεχίζουμε ,όπως ξεκινήσαμε και δεν τρώμε κουτόχορτο .Κάποιοι από εμάς πιθανόν να υποχωρήσουν .Πρόβλημά τους !!! Το πρόβλημα της ρευστότητάς μας απλώς θα χαλαρώσει πρόσκαιρα .Ο χρόνος όμως τρέχει .ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ .ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟ ΑΥΤΟΥ .ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ !!