ΝΕΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΕΟΦ 21/5/2012)
28 Μαΐου, 2012
Χαράτσια
30 Μαΐου, 2012
Εμφάνιση όλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/5 Φ.Σ.Ρεθύμνου

Συνάδελφοι 

Η ήδη εφαρμοζόμενη από τα φαρμακεία μας πολιτική, της αναστολής της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μπαίνει στην 2η εβδομάδα. 

Όπως προφανώς γνωρίζετε ,οι όποιες συζητήσεις γίνονται κεντρικά, ανάμεσα στους εκπροσώπους μας και στους κυβερνητικούς αξιωματούχους, δεν έχουν ευοδωθεί στην κατεύθυνση εύρεσης μιας μόνιμης λύσης, εις όσον αφορά την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ .

Χθες ,στο Ηράκλειο ,στην ΓΣ του ΣΥΦΑΚ ,επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη ,του ποιο προσεκτικού ελέγχου της ρευστότητας του Συνεταιρισμού ,από μεριάς της διοίκησής του .

Σχολιάστηκε, η διαφαινόμενη αδυναμία μεγάλου αριθμού συνεταίρων, στην κάλυψη των επιταγών τους και η εφαρμογή της πάγιας πρακτικής για τέτοιες περιπτώσεις του ΣΥΦΑΚ, να μην προχωρεί σε σφράγιση των επιταγών αυτών ,αλλά στην ανταλλαγή τους, με νέες ,που έχουν μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα . Η ραγδαία αύξηση της προσπάθειας, εύρεσης ρευστού ,με τραπεζικό δανεισμό, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετηθεί αυτή η ανάγκη της χρηματοδότησης των συναδέλφων, προφανώς δεν μπορεί να πάρει μεγαλύτερη έκταση. Επομένως η απόφαση του ΔΣ ,να περάσει τους συναδέλφους στο μετρητοίς ,όταν διαπιστώνει ότι αλλάζουν τις επιταγές τους ,έγινε απολύτως κατανοητή και η ΓΣ του ΣΥΦΑΚ εκτίμησε πως ορθώς εφαρμόζεται .

Είναι απολύτως σίγουρο, πως κανείς από τους συνεταίρους δεν επιθυμεί την καταστροφή του ΣΥΦΑΚ ο οποίος θα πρέπει να παραμείνει ζωντανός, για να μας στηρίζει .

Παράλληλα ,γίνεται προσπάθεια να πεισθούν οι προμηθεύτριες εταιρείες να αλλάξουν την πιστωτική τους πολιτική προκειμένου να χαλαρωθεί λίγο η πίεση προς το φαρμακείο ,πράγμα το οποίο δεν φαίνεται να γίνεται .

Συνάδελφοι

Δεν υπάρχουν περιθώρια για να στηρίξουμε περισσότερο τον ΕΟΠΥΥ (προφανώς όχι τους ασφαλισμένους που στηρίζονται σε αυτόν ,τους οποίους μπορούμε με ρίσκο να διευκολύνουμε ) καθόσον δεν διαφαίνεται ,τουλάχιστον και για κάποιο χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές να ισορροπεί, από τα τεράστια ελλείμματα που έχει .

Πεποίθηση όλων μας πρέπει να είναι ότι θα πρέπει , με κάθε τρόπο να βγούμε από αυτήν την ατραπό ζωντανοί για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας . Έχουμε την υποχρέωση να κρατήσουμε τις οικογένειές μας και τους εργαζόμενους που απασχολούμε δίπλα μας καταρχήν ζωντανούς και να παραμείνουμε όλοι στον χώρο και την επόμενη ημέρα .

Όσοι ,εκ των συναδέλφων, δεν έχουν κατανοήσει την κρισιμότητα της κατάστασης, προφανώς θα καταστραφούν από την έλλειψη ρευστότητας και θα βγουν εκτός αγοράς .

Η ικανοποίηση των λογικών αιτημάτων μας ,δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης ,ανεξάρτητα εάν υπάρχει το άλλοθι της αδυναμίας από μεριάς της .

Η συμβατική υποχρεωτική έγκαιρη εξόφληση των τιμολογίων του 11 και του 12 είναι για εμάς ζωτικής σημασίας αίτημα –προϋπόθεση και τα δάκρυα ,οι απειλές ,τα παρακάλια και τα υπονοούμενα δεν μας πτοούν . Το αίτημα για υπαναχώρηση που διακινείται μέσω των ΜΜΕ με την μορφή τάχα του συμβιβασμού μας ,εν όψει εκλογών δεν ευσταθεί ,όπως δεν ευσταθεί και το γεγονός πως οι επιταγές μας προς τους προμηθευτές, δεν θα σφραγιστούν από τις Τράπεζες .

ΔΩΣΑΜΕ –ΔΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ , ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ !!!

Σήφης Σπαντιδάκης

Πρόεδρος ΦΣΡ