ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΣΧΑΝΙΩΝ 14/12/12
14 Δεκεμβρίου, 2012
Σχετικά με την εκτέλεση συνταγών που έχει παρέλθει το πενθήμερο εκτέλεσή τους
20 Δεκεμβρίου, 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΣΧΑΝΙΩΝ 14/12/12
14 Δεκεμβρίου, 2012
Σχετικά με την εκτέλεση συνταγών που έχει παρέλθει το πενθήμερο εκτέλεσή τους
20 Δεκεμβρίου, 2012
Εμφάνιση όλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΣΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ THN ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

 

           ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ    ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΧΑΝΙΩΝ

 

Απάντηση του  Φ.Σ. Χανίων σε άρθρο που δημοσίευσε η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης

Με έκπληξη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χανίων   πληροφορήθηκε το περιεχόμενο «παρέμβασης» της ονομαζόμενης Ένωσης Καταναλωτών Κρήτης στο θέμα των κινητοποιήσεων του κλάδου μας.

Μέσα από ένα αντιφατικό και γεμάτο ανακρίβειες κείμενο, η «ένωση» προσπαθεί να εμφανιστεί ως υπερασπιστής των ασφαλισμένων.

Τα σχόλιά της ως προς τον τρόπο που οι φαρμακοποιοί προβάλλουν τα αιτήματά τους είναι ανεπίτρεπτα και δεν έχουν καμία σχέση με τον ρόλο μίας ένωσης καταναλωτών. Αντίθετα αποτελούν κακόβουλη συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον ενός επαγγελματικού κλάδου, κατηγορώντας τον επειδή διεκδικεί τα δικαιώματα και την επιβίωσή του μέσα από την ίδια την επιβίωση του ασφαλιστικού μας συστήματος, ζητώντας το αυτονόητο, δηλαδή την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ και την εξόφληση των οφειλών του προς τους παρόχους υγείας, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να υπάρχουν και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους.

Η κυρία που υπογράφει το κείμενο, ενώ σωστά ζητάει να αποζημιωθούν οι μεμονωμένοι ασφαλισμένοι που κατέβαλαν δαπάνες υγείας στον ΕΟΠΥΥ, δεν θεωρεί φαίνεται λογικό, οι φαρμακοποιοί με δαπάνες εκατομμυρίων στις πλάτες τους, να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.  Αν γνωρίζει τον τρόπο που ο οποιοσδήποτε επαγγελματίας μπορεί να δανείζει απεριόριστα προϊόντα χωρίς να πληρώνεται για αυτά, την παρακαλούμε να μας τον υποδείξει.

Αν η υπογράφουσα ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και όχι για δικές της επιδιώξεις προβολής, θα την συμβουλεύαμε να αναζητήσει την καταπάτηση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων στην Ελληνική Πολιτεία, που αφαίμαξε τα ασφαλιστικά ταμεία από τα χρήματα που έχουν καταβάλλει και εξακολουθούν να καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί ο Ενιαίος Ασφαλιστικός Φορέας σε Ενιαίο Εθνικό Οφειλέτη.