ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
17 Οκτωβρίου, 2012
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ “ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΗΤΗΣ”
23 Οκτωβρίου, 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
17 Οκτωβρίου, 2012
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ “ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΗΤΗΣ”
23 Οκτωβρίου, 2012
Εμφάνιση όλων

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΗΤΗΣ

Ρέθυμνο 18/10/12

Συνάδελφοι,

Οπως γνωρίζετε, χθες έγινε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού των ΦΣΚρήτης.

Κεντρικό θέμα συζήτησης, η συντονισμένη προσπάθεια στην αντιμετώπιση της πιστωτικής ασφυξίας των φαρμακείων της Κρήτης, λόγω ΕΟΠΥΥ. 

Στην σύσκεψη τελικά βρέθηκαν τα Προεδρεία των ΦΣΗ ,ΦΣΡ ,ΦΣΛ ,το μέλος του ΔΣ του ΠΦΣ ( Αναστασάκης ) και ο πρόεδρος του ΣΥΦΑΚ .Από τα Χανιά συμμετείχαν δύο μέλη της διοίκησης .

Κατά την διάρκεια της συζήτησης έγινε μιά ιστορική αναδρομή γιά τα όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό στην Κρήτη εις όσο αφορά το θέμα που μας απασχολεί . Φάνηκε καθαρά η διαφορετική προσέγγιση των Χανιωτών συναδέλφων γιά τον τρόπο που βλέπουν την αντιμετώπιση του προβλήματός μας . Δεν φάνηκε να κατανοούν την ανάγκη γιά την κοινή ,σε επίπεδο Κρήτης ,προσπάθεια ή οποία θα βοηθήσει στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση της κρίσης .

Ενημερωθήκαμε γιά την παρωδία της Αγ.Δ/ξης που αφορά την υποχρεωτική πίστωση από τους προμηθευτές προς τα φαρμακεία , Α.Δ που ήδη ο ΣΦΕΕ έχει παραπέμψει στο Συμβ. Επικρατείας και που δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί .

Από την δική μας πλευρά κατατέθηκε συγκεκριμένη πρόταση ,γιά αναστολή πίστωσης από 1ης Νοέμβρη ,με σύγχρονη αποστολή επιστολής προς τον ΕΟΠΥΥ, με το ερώτημα γιά συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των συνταγών του Οκτωβρίου ,στα πλαίσια της Συλλογικής Σύμβασης (των 45 ημερών πίστωσης ) και δέσμευση να υπάρξει απάντηση μέχρι τις 25-27 Οκτωβρίου ( με παρόμοιο τρόπο θα κινηθεί και ο ΦΣΑ…) .Η ημερομηνία αυτή, να ενταχθεί στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος που ισχύει το οποίο προφανώς θα πρέπει να εκτελεστεί απαρέγκλητα .

Η πρόταση αυτή ΔΕΝ έγινε αποδεκτή με το αιτιολογία ότι δεν πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος μπορεί να μας εγκλωβίσει με κάποια ημερομηνία του …ΑΕΡΑ ,εξ άλλου ,καλό θα είναι να περιμένουμε και την δόση που αφορά τις συνταγές του Αυγούστου (γύρω στις 15 Νοεμβρίου ) και βλέπουμε…

Τα Χανιά πάλι έβαλαν θέματα που έχουν να κάνουν με τις γενικότερες διεκδικήσεις του κλάδου (δραστική ,κλπ) και φάνηκε έντονα, να έχουν υιοθετήσει την λογική της αποδοχής της παράδοσης του κλάδου στις ορέξεις της αγοράς ,μιάς και έχει εκεί καταφανεί ,η έντονη διαφορετική συμπεριφορά των εκεί συναδέλφων ανάλογη με την οικονομική και άλλη διαστρωμάτωση των φαρμακείων τους.

Συνάδελφοι

Φεύγοντας αργά το βράδυ από το Ηράκλειο ,μείναμε με την υπόσχεση ,να τα ξαναπούμε μετά το ΔΣ του ΠΦΣ της Δευτέρας 22/10 και μόνο εκεί .

Το ΔΣ του ΦΣΡ ευρισκόμενο σε απαρτία αποφάσισε :

Να περιμένει την συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΦΣ

Να συζητήσει άμεσα ,το θέμα του χειμερινού ωραρίου .

Να προχωρήσουμε σε ΓΣ την επόμενη Τετάρτη με θέμα τον ΕΟΠΥΥ .

Σήφης Σπαντιδάκης