ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΗΤΗΣ
19 Οκτωβρίου, 2012
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ
24 Οκτωβρίου, 2012
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΗΤΗΣ
19 Οκτωβρίου, 2012
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ
24 Οκτωβρίου, 2012
Εμφάνιση όλων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ “ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΗΤΗΣ”

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

 

Επειδή στο δημόσιο λόγο πρέπει να απαντάς με ανάλογο τρόπο, προτιμήσαμε ένα μικρό για την ώρα σχολιασμό στα λεχθέντα από τον πρόεδρο του Φ.Σ. Ρεθύμνου, χωρίς να θίξουμε συλλόγους και πρόσωπα για τον τρόπο που λειτούργησαν και λειτουργούν.

 

Η κοινή δράση σε επίπεδο Κρήτης για τόσο σοβαρά ζητήματα όπως είναι η αναστολή παροχής πίστωσης, αποδείχτηκε νομίζουμε από την πρόσφατη κινητοποίηση ότι δεν είναι η καλλίτερη πρακτική για την επιτυχία μιας κινητοποίησης, αλλά απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες από το σύνολο του κλάδου. Η αναστολή δεν είναι μία καραμέλα που μπορείς να πιπιλίζεις κάθε μέρα, γιατί θα λιώσει πολύ γρήγορά και δεν φαίνεται να βγήκαν τα απαραίτητα συμπεράσματα από την πρόσφατη κινητοποίηση.

 

Το γεγονός ότι έχουμε διαφορετική εκτίμηση σαν σύλλογος για την επίλυση των προβλημάτων, δεν σημαίνει ότι η εκφορά προσβλητικών χαρακτηρισμών για τους φαρμακοποιούς των Χανίων, ότι «έχουν υιοθετήσει την αποδοχή της παράδοσης του κλάδου στις ορέξεις της αγοράς» είναι συνδικαλιστικός διάλογος που προάγει την κοινή δράση. Στεκόμαστε επικριτικά στην νέα συνδικαλιστική μόδα που απονέμει αβίαστα τέτοιους χαρακτηρισμούς στην προσπάθεια να αποδείξει και να καταδείξει την ύπαρξη νέων ασυμβίβαστων πρωτοποριών.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας αναλύθηκε πρόταση τριών σημείων η οποία όμως απαξιώθηκε. (συμψηφισμός παλιών και νέων χρεών όλων των ταμείων με το ΦΠΑ και την εφορία, δραστική ουσία με δικαίωμα αντικατάστασης, σκληρές μορφές αγώνα με απεργιακές κινητοποιήσεις). Τα προβλήματά μας και η αντιμετώπισή τους είναι πιο σύνθετα από όσο θέλουν κάποιοι να τα παρουσιάζουν και ενίοτε να τα προσωποποιούν. Αγνοούν όμως ότι δεν είναι δυνατόν να μετακυλύουμε το πρόβλημα μονίμως στους ασθενέστερους συμπολίτες μας και να βαπτίζουμε κοινωνικό ενδιαφέρον την εγγύηση της προσωπικής μας ευδαιμονίας.

 

Πριν το δημόσιο διάλογο πρέπει ο καθένας από εμάς να κάνει απολογισμό και αυτοκριτική, ψάχνοντας τον τρόπο να ξανακερδίσει τους γύρω του και με κοινωνικές συμμαχίες να αγωνιστούμε έχοντας θέσεις και επιχειρήματα για την επόμενη ημέρα, χωρίς επικοινωνιακές πρακτικές που καθόλου δεν ωφελούν τον κοινό μας στόχο.   Ελπίζουμε και επιδιώκουμε ο διάλογος και η συνεργασία με τους συναδέλφους μας όλης της Κρήτης να συνεχιστεί και να αυτό να γίνει με τρόπο ειλικρινή.

 

   Ο Πρόεδρος                       Ο Γραμματέας                 Ο Αντ/πος ΠΦΣ

  Αν.Βάμβουκας                    Μ.Κατσαράκης                Ν.Κατσαντώνης