Πρόσκληση ΓΣ ΦΣΛ
15 Ιανουαρίου, 2014
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΦΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ & ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΦΣ
17 Ιανουαρίου, 2014
Πρόσκληση ΓΣ ΦΣΛ
15 Ιανουαρίου, 2014
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΦΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ & ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΦΣ
17 Ιανουαρίου, 2014
Εμφάνιση όλων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Φ.Σ.ΧΑΝΙΩΝ 16-01-14

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ 16-01-2013

ΜΥΣΥΦΑ: Οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση για τα ΜΥΣΥΦΑ που θα αλλοιώνει το χαρακτήρα τους ως Φάρμακα όπως όλα τα άλλα και θα επιτρέψει την πώληση μέσω άλλων καναλιών διανομής σε απελευθερωμένες τιμές, συναντά κάθετα αντίθετους τους φαρμακοποιούς. Δεν μπορούμε ειδικά σε αυτή τη συγκυρία να δεχθούμε άλλες απώλειες οι οποίες πλήττουν ευθέως την βιωσιμότητα του Ελληνικού Φαρμακείου, όπως είναι επίσης η μείωση του ποσοστού κέρδους. Για την ώρα το όλο θέμα έχει πάρει αναβολή έως τον Ιούνιο όπως προκύπτει από τις σχετικές δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας. Ο κλάδος έχει τεθεί σε επαγρύπνηση και όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να είναι συνειδητοποιημένοι και ενήμεροι της κατάστασης. Το κοινό θα πρέπει επίσης να ενημερωθεί και για αυτό επισυνάπτονται τα φυλλάδια του ΠΦΣ με τίτλο: «10 Μύθοι για τα ΜΥΣΥΦΑ»

Η Γενική Συνέλευση του Φ.Σ.Χανίων στις 15/1/14 αποφάσισε την σύναψη Σύμβασης με το ΤΥΠΕΤ. Πρόκειται για 400 ασφαλισμένους στα Χανιά, οι οποίοι θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους καταβάλλοντας μόνο τη συμμετοχή στο φαρμακείο από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης και μετά. Οι συνταγές είναι όλες ηλεκτρονικές, δεν θα υπάρχουν περικοπές, δεν θα υπάρχουν εκπτώσεις, δεν θα κρατάμε συνταγές αναλωσίμων Σ.Δ., και οι πληρωμές θα γίνονται σε 45 ημέρες μέσω του Συλλόγου. Συνάδελφοι οι οποίοι δεν επιθυμούν να εκτελούν συνταγές θα μπορούν να το δηλώσουν εγγράφως και να εξαιρεθούν. Θα περιμένουμε την τήρηση των συμφωνηθέντων και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Συμπληρωματικές οδηγίες για τα Ναρκωτικά: Όσοι συνάδελφοι δεν διαθέτουν Βιβλία Ετήσιων Καταστάσεων Ναρκωτικών Φαρμάκων μπορούν να κάνουν αίτηση στη Δνση Δημόσιας Υγείας για την χορήγηση της Πάγιας Εντολής Αγοράς Ναρκωτικών Ουσιών η οποία δίνεται από το Υπουργείο Υγείας. Με την χορήγηση της άδειας θα μπορούν να προμηθευτούν τα βιβλία Αγορών και Ετήσιων Καταστάσεων και τις ποσότητες των Ναρκωτικών που προβλέπονται από τη Διαχείριση Ναρκωτικών Ηρακλείου που εδρεύει στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. (θα καταθέσουν Ετήσιες Καταστάσεις τον επόμενο χρόνο). Τηλέφωνα Διαχ. Ναρκ. Ηρακλείου – Υπεύθυνος φαρμακοποιός Σπυριδάκης Κώστας: 2813408715 Τηλ. Υπ.Υγείας για την επανέκδοση Πάγιων Εντολών που έχουν χαθεί: 2105225301

Ο Φ.Σ.Χ. έχει αποστείλει από την προηγούμενη Παρασκευή 10-01-14 τα συμπληρωματικά στοιχεία τα οποία ζητήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου, για να προχωρήσει η έκδοση εντάλματος για τα παλαιά χρεωστούμενα της ΔΕΗ, η οποία θα γίνεται τμηματικά για όσα φαρμακεία είναι κάθε βδομάδα έτοιμα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ. ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ SITE: www.fskriti.gr