Πρόταση για τήρηση αρχείου πληρωμών
3 Ιουνίου, 2014
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ
5 Ιουνίου, 2014
Εμφάνιση όλων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Φ.Σ.Χ 30-5-2014

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ    ΣΥΛΛΟΓΟΣ  

                     ΧΑΝΙΩΝ 

Δ/νση : Σφακίων  32 – Τ.Κ.73134

Τηλ. 2821  0  44109                                                                

                                                                           Χανιά   30/5/2014              

EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Φ.Σ.ΧΑΝΙΩΝ   30/05/2014

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χανίων συγχαίρει τον Τάσο Βάμβουκα για την εκλογή του ως Δημάρχου στο Δήμο Χανίων και του εύχεται καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του. Επίσης συγχαίρει το συνάδελφο Μανόλη Αδοντάκη για την εκλογή του ως Δημοτικού Συμβούλου.

>Με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης (Ν.4254/2014 – ΦΕΚ 85 Α’/2014) απελευθερώθηκε πλήρως το ωράριο λειτουργίας των Φαρμακείων. Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων της 31-3-2014 συναισθανόμενη το μέγεθος των προβλημάτων που προκύπτουν για τους πολίτες κάθε Δήμου αποφάσισε την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Φαρμακείων στις 48 ώρες εβδομαδιαίως (σύμφωνο με τις οδηγίες της  Ε.Ε.), καθώς και την επέκταση της πενθήμερης εργασίας των φαρμακείων σε λειτουργία 6 ημερών. Η Κυριακάτικη αργία διατηρείται. Σας παραθέτουμε το ωράριο λειτουργίας το οποίο θα επικοινωνήσουμε έντονα τις επόμενες ημέρες στο κοινό και τον πίνακα εφημεριών του Ιουνίου θέτοντας στόχο να καταρτιστεί ένα πλάνο για περισσότερους μήνες κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε έναν καλύτερο προγραμματισμό του προσωπικού σας χρόνου και τον ηλεκτρονικό τρόπο επικοινωνίας των εφημεριών με κάθε μέσο (οδηγούς αναζήτησης, εφαρμογές κινητών τηλεφώνων κλπ):

Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή από 1-5-‘14 έως 31-10-‘14:

   Πρωί 08:30 – 14:30   και Απόγευμα 18:00 -21:00

Tετάρτη και Σάββατο από από 1-5-‘14 έως 31-10-’14:

   Πρωί 08:30 – 14:30

Kυριακή κλειστά.

Διημερεύοντα φαρμακεία κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή πέντε στον αριθμό, από τις 08:30π.μ. μέχρι τις 09:00μ.μ.

Διανυκτερεύοντα φαρμακεία κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ένα στον αριθμό από 8:30π.μ.μέχρι τις 2:30μ.μ. και από τις 6μ.μ. έως τις 8:30π.μ. της επομένης.

>Για την ενημέρωση σας για τις οφειλές των μικρών ταμείων από τότε που εισήλθαν στον ΕΟΠΥΥ διαβάσετε το σχετικό θέμα στο site του ΠΦΣ με τίτλο: “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ”. Eκείνο που μας μεταφέρθηκε προφορικά με επιφύλαξη από τον ΠΦΣ, είναι ότι θα προηγηθεί η πληρωμή του ΟΤΕ μέσω ΕΟΠΥΥ σε λιγότερο του ενός μηνός ενώ και το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο των λογαριασμών των φαρμακειών.

>Αναφορικά με τα ΦΥΚ πρόκειται να επιτραπεί η διάθεση τους από την επόμενη κοστολόγηση και από τα ιδ.φαρμακεία εφόσον η εταιρεία επιλέξει αυτό το κανάλι διάθεσης έναντι του κρατικού. Το θετικό είναι ότι το φαρμακείο ξαναπαίρνει όλη την ύλη στα χέρια του, ότι πέφτει λογιστικά το μικτό ποσοστό κέρδους επί του συνόλου των φαρμάκων (λόγω του κλιμακωτού markup με το οποίο θα τα διαθέτουμε) άρα κινδυνεύουμε λιγότερο από μία οριζόντια μείωση ποσοστού κέρδους, ενώ συνοδεύονται με εκπτώσεις έως 10% από τις εταιρείες και εξοφλούνται από τον ΕΟΠΥΥ μαζί με τα υπόλοιπα φάρμακα αλλά δεν υπόκεινται σε rebate. Ο κίνδυνος προκύπτει από τη συνολική υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης για το έτος κάτι που προβληματίζει για τα μέτρα τα οποία θα παρθούν σε μια τέτοια περίπτωση.

>Το Δ.Σ. Ε.Τ.Α.Α. με την απόφαση 287 θέμα 35 της 8/5/2014 συνεδρίασης και η Διοικούσα Επιτροπή Υγειονομικών με την  απόφαση αριθ.62/28-3-2014, ενέκρινε  τη φιλοξενία 2300 παιδιών, που ασφαλίζονται στον ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ  και έχουν γεννηθεί από 1/1/2000 έως 31/12/2008 σε παιδικές κατασκηνώσεις με τις οποίες έχει συμβληθεί, για τρεις (3) περιόδους είκοσι δύο (22) ημερών η κάθε μία. Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου.

>Ο Σύλλογος μας ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις και συγκέντρωσε πολύ γρήγορα φαρμακευτικό υλικό προερχόμενο από το κοινωνικό φαρμακείο-ιατρείο και από προσφορές συναδέλφων προκειμένου να αποσταλεί στη Σερβία. Ευχαριστούμε όλους για την ανταπόκρισή σας, τους συναδέλφους Βαλυράκη Στέλιο, Καρεφυλάκη Ειρήνη, Κυπραίου Μαρία, Τζομπανάκη Αργυρώ οι οποίοι εργάστηκαν στην τακτοποίηση των δεμάτων και το προσωπικό του Συ.Φα.Χανίων για την παραλαβή του υλικού από τα φαρμακεία.

Το ιατρείο της Γαύδου εκπέμπει σήμα κινδύνου και ζητάει και από τον Φ.Σ.Χανίων ενίσχυση σε εξοπλισμό που περιλαμβάνει επιδεσμικό και φαρμακευτικό υλικό.

Μηχανήματα- Εργαλεία- Αναλώσιμα

σκληρά κολάρα ορθοπαιδικά παίδων / ενηλίκων 

μάσκες νεφελοποίησης παίδων κ ενηλίκων / λαρυγγική μάσκα / μάσκα lerdal / μάσκες venturi / 1 μάσκα abu / γυαλάκια Ο2

θερμόμετρο

οινόπνευμα / cetavlon / οξυζενέ

σύριγγες 5ml και 2.5ml / σύριγγες ινσουλίνης /βελόνες    πράσινες – μπλε – καφέ

συσκευές ενδοφλέβιας έγχυσης ορών

ουροκαθετήρες 16αρια/18αρια

levin

άνθρακα για πλύση

πεταλούδες / φλεβοκαθετήρες (μπλε-πράσινους-ροζ)

stick ούρων / strep-test

αποστειρωμένες γάζες / νυστεράκια / γάντια χειρουργικά αποστειρωμένα και μη (small / medium / large)


Φαρμακευτικό υλικό

αντιβιώσεις : augmentin 1gr και των 625mg / zinadol 500mg / κλαριθρομυκίνη / σιπροφλοξασίνη / dalacyn

σιρόπια : depon / ponstan / xozal / atarax / algofren

fucidin γαζες

αντιτετανικούςορούς

ενέσιμα IM : apotel plus / primperan 10mg / muscoril / vomex A 100mg / losec

ινσουλίνη ταχείας δράσεως ενέσιμη

ορούς 1000ml : φυσιολογικούς 0.9% , ringrer , dextrose 5%

ορούς 100ml φυσιολογικούς 0.9%αμπούλες Κ , Να / αμπούλες φυσιολογικού ορού 0.9%

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια,
Με εκτίμηση Η ιατρός του Νησιού Φωτεινή Βαγιανού

                           για το Διοικητικό Συμβούλιο,

          Ο  Πρόεδρος                             Η  Γραμματέας 

    Κατσαράκης   Εμμανουήλ                 Μουντάκη   Ελένη