ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ 11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών στον Φ.Σ. Λασιθίου
12 Νοεμβρίου, 2013
11o mmm
“ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ”-ΟΜΙΛΙΑ ΤΑΣΟΥ ΒΑΜΒΟΥΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΦΣΧ ΣTO 11o ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
17 Νοεμβρίου, 2013
Αποτελέσματα αρχαιρεσιών στον Φ.Σ. Λασιθίου
12 Νοεμβρίου, 2013
11o mmm
“ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ”-ΟΜΙΛΙΑ ΤΑΣΟΥ ΒΑΜΒΟΥΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΦΣΧ ΣTO 11o ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
17 Νοεμβρίου, 2013
Εμφάνιση όλων

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ 11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

11o mmm

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ 11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Χανιά 16-11-2013

Αγαπητοί μου συμπολίτες που εκπροσωπείτε τις εκκλησιαστικές, πολιτικές, αυτοδιοικητικές και συνδικαλιστικές αρχές της πόλης μας.

Αγαπητή συνάδελφε και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Ειρήνη Αγαθοπούλου,  που μας τιμάτε με την παρουσία σας εντός του κοινοβουλίου αλλά και σήμερα εδώ,  σαν το νεότερο μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου μέλος των  επιτροπών  κοινωνικών υποθέσεων και κοινωνικής ασφάλισης  του κοινοβουλίου και των αντίστοιχων επιτροπών του κόμματός σας.

Αγαπητέ πρόεδρε γραμματέα και μέλη της διοίκησης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που όπως πάντα στηρίζετε και συμβάλλετε με την παρουσία και τον προβληματισμό σας στις εργασίες των συνεδρίων μας.

Αγαπητέ πρόεδρε της ΟΣΦΕ,  αγαπητέ πρόεδρε του ΣΥΦΑ Αττικής και φίλε πρόεδρε του ΣΥΦΑ Κρήτης,  που εκπροσωπείτε την επιτυχή  συνεταιριστική δραστηριότητα των φαρμακοποιών όλης της Ελλάδας που απέδειξαν,  σε αντιδιαστολή με ότι έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις στην χώρα μας, ότι το συνεταιρίζεσθαι αποτελεί δύναμη προόδου για τους συνεταιρισμένους επαγγελματίες και δύναμη ώθησης της οικονομίας.

Αγαπητοί μου συνάδελφοι από την Κρήτη και όλη  την Ελλάδα,  που τιμήσατε για μία ακόμα φορά με την παρουσία σας τον καθιερωμένο εδώ και 25 χρόνια παγκρήτιο  θεσμό  των φαρμακοποιών, με πλούσια  επιστημονική  πολιτιστική  και επαγγελματική θεματολογία.

Αγαπητοί συμμετέχοντες σαν ομιλητές που ήλθατε απ όλα τα σημεία της  Ελλάδας,   για να συμβάλλετε στην επιτυχία του ενδέκατου Παγκρήτιου Συνεδρίου μας.

Το Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο είναι ο πρώτος ιστορικά συνεδριακός φαρμακευτικός θεσμός  και  οργανώνεται από όλους του φαρμακευτικούς συλλόγους της Κρήτης κάθε φορά σε διαφορετικό Νομό με λαμπρή ιστορία και παράδοση επιτυχίας.  Ξεκίνησε μεταδικτατορικά το 1988 από την πόλη μας και είχα την ευκαιρία να το παρακολουθήσω στο Ξενοδοχείο Ξενία που δεν υπάρχει πια. Απευθύνεται σε όλους τους φαρμακοποιούς της Ελλάδας και συγκεντρώνει πάντα το ενδιαφέρον του συνόλου των φαρμακοποιών της Κρήτης, αλλά και εκατοντάδων φαρμακοποιών από άλλα μέρη της χώρας.

Το συνέδριό μας συνέπεσε με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ένωση της Κρήτης και ιδιαίτερα στα Χανιά,  την γενέτειρα του Ελευθερίου Βενιζέλου,  τον τόπο που διαδραματίστηκαν την εποχή εκείνη πολλά γεγονότα και έτσι υπάρχει πλήθος εκδηλώσεων στην πόλη μας  με πολύ ενδιαφέρον,  που σχετίζονται με εκείνη την ιστορική περίοδο.

Διαλέξαμε ως διοργανωτής σύλλογος,  να πραγματοποιήσουμε αυτό το συνέδριο στον ιστό της παλιάς πόλης των Χανίων,  για να δώσουμε την ευκαιρία στους  συμμετέχοντες, να απολαύσουν τις ομορφιές και την φιλοξενία  της πόλης μας και να κινηθούν ελεύθερα σ’ αυτήν.

 

Επιλέξαμε σαν  κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου «Φαρμακεία για τον πολίτη», γιατί  μέσα από τις εργασίες,  θα αναδειχθεί ο καθοριστικός ρόλος του φαρμακείου στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και της υγείας γενικότερα, καθώς και η ουσιαστική συμβολή του φαρμακοποιού στο δύσκολο κοινωνικό περιβάλλον που δραστηριοποιείται.

Την αυλαία άνοιξε χθες το βράδυ μία  όμορφη  μουσική εκδήλωση όπου η Μαριέλλα Βιτώρου ερμήνευσε   Γαλλικά τραγούδια μεγάλων ερμηνευτών και συνάντησε μεγάλη αποδοχή,  ενώ δόθηκε η ευκαιρία στους  συμμετέχοντες να συμβάλλουν στην ενίσχυση του κοινωνικού  ιατρείου-φαρμακείου της πόλης μας , που ίδρυσε ο σύλλογός μας μαζί με τον ιατρικό σύλλογο και το εργατικό  κέντρο.

Ξεχωριστή παρουσία στο συνέδριο θα είναι αυτή του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος σε λίγο  θα πραγματοποιήσει ομιλία,  με θέμα

 

«Εξομολόγηση ενός πρώην φαρμακοποιού», αναφερόμενος στη φαρμακευτική κατάσταση σήμερα και τον ρόλο των φαρμακοποιών μέσα στην κοινωνία.

Οι σύνεδροι θα έχουν επίσης σήμερα το πρωί  την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του  εκλεκτού συμπολίτη μας Μανώλη Μανούσακα,  ο οποίος θα μας μιλήσει για το μεγάλο Αρσενάλι  το κτήριο που διεξάγεται το συνέδριό μας.

Τις  εργασίες του συνεδρίου εκτός των άλλων θα απασχολήσουν ζητήματα επαγγελματικά και  επιστημονικά.

Έτσι, το απόγευμα του Σαββάτου, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα

 

«Φαρμακείο 2014: προκλήσεις και αντιμετώπιση».

Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση σήμερα, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό φαρμακείο, το πρωί της Κυριακής,  θα αναπτυχθεί η ενότητα

 

«Όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας του ελληνικού  φαρμακείου».                   Σε αυτήν περιλαμβάνονται ομιλίες για θέματα σχετικά με τις υπηρεσίες των φαρμακείων, τις νέες τάσεις στην αγορά του ελληνικού φαρμακείου και τα δίκτυα φαρμακείων .

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, καταξιωμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν θέματα τόσο επιστημονικού όσο και επαγγελματικού ενδιαφέροντος. Μέσα από τις εισηγήσεις θα αναδειχθεί ο διττός ρόλος του φαρμακοποιού ως επιστήμονα και ως επιχειρηματία. Στόχος όλων είναι ο επαναπροσδιορισμός και η καταξίωση του ρόλου του φαρμακοποιού στο κοινωνικό περιβάλλον που δραστηριοποιείται

Θα έχουμε την τιμή και την χαρά να βραβεύσουμε τον συμπατριώτη μας Καθηγητή του Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας  του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Δεμέτζο που στηρίζει πολλά χρόνια το θεσμό του συνεδρίου μας, για το επιστημονικό του έργο και την προσφορά του στον κλάδο μας.  Εκτός των άλλων,  κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου,  θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τα καινοτόμα φάρμακα, τις τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, τους συνεταιρισμούς φαρμακείων, την αισθητική και συμβουλευτική δερματολογία στο φαρμακείο, τον πολύτιμο ρόλο του βοηθού φαρμακείου, κ.ά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την  εταιρεία δερματολογικών και καλλυντικών προϊόντων ‘FREZYDERM” που είναι ο μέγας χορηγός του συνεδρίου μας, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας που είναι η τηλεόραση ΚΥΔΩΝ και η εταιρεία “FARMACORNER”.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και όλους τους άλλους χορηγούς μας που είναι: οι φαρμακευτικές εταιρείες ΕΛΠΕΝ, MSD και TARGET PHARMA, την εταιρεία εξοπλισμού εργαστηρίου KERTUS, την φαρμακαποθήκη της Ειρήνης Μαρκάκη, τον ΣΥΦΑ ΚΡΗΤΗΣ και τον ΣΥΦΑ Χανίων.

Τέλος επειδή  σε λίγες μέρες παραδίδω την σκυτάλη μετά, από 27 χρόνια διαρκούς θητείας στο Δ.Σ.  εκ των οποίων τα εννέα τελευταία από την θέση του προέδρου,   θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αγαπητούς  συναδέλφους μου  και ιδιαίτερα όσους υπηρετήσαμε μαζί  στα Δ.Σ. όλα αυτά τα χρόνια,  για την τιμή που μου έκαναν επί σειρά ετών να μου  εμπιστευτούν τον πρώτο ρόλο στο σύλλογό μας  και είμαι σίγουρος ότι η νέα διοίκηση που θα προκύψει και  θα αποτελείται από νέους και άξιους συναδέλφους, θα ανταποκριθεί  στις ανάγκες που επιβάλλουν τα  πολλά  και σύνθετα  προβλημάτων του κλάδου,  αλλά και της ίδιας της  κοινωνίας μας που υποφέρει.   Θέλω επίσης ιδιαίτερα  να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου που ασχολούνται με τα κοινά των φαρμακοποιών από όλη την Κρήτη και ιδιαίτερα τους προέδρους των άλλων  τριών συλλόγων, τον Γιάννη Τσικανδηλάκη, τον Σήφη Σπαντιδάκη και Κώστα Καλδή,   με τους οποίους μέσα από τις ιδιαίτερες απόψεις που εξέφραζε ο κάθε ένας μας,  είχαμε μία μακρά γόνιμη και φιλική συνεργασία,  που μέσω του συντονιστικού μας οργάνου δυνάμωσε τη φωνή μας και συνέβαλε στην διαμόρφωση θέσεων του κλάδου  μας,  καθώς και στην  λύση προβλημάτων τοπικών και πανελλαδικών. 

Ευχαριστώ όλους σας για την παρουσία και την συμμετοχή σας. Είμαι βέβαιος ότι το ενδέκατο συνέδριό μας,   θα εμπλουτίσει τις επιστημονικές  γνώσεις μας, θα συμβάλλει στην προώθηση των επαγγελματικών μας θεμάτων και προβλημάτων που η κρίση έχει επικίνδυνα  οξύνει, θα εμπλουτίσει το πολιτιστικό μας υπόβαθρο,   θα μας δώσει την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας  και να ψυχαγωγηθούμε στην φιλόξενη πόλη μας

 

 

Για την Οργανωτική Επιτροπή

 

Τάσος Βάμβουκας

 

Πρόεδρος Φ.Σ.Χανίων