ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
25 Απριλίου, 2013
ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΑΠΟ 15-5-2013
15 Μαΐου, 2013
ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
25 Απριλίου, 2013
ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΑΠΟ 15-5-2013
15 Μαΐου, 2013
Εμφάνιση όλων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Φ.Σ.Χ. 30-04-2013

Ο τρόπος κατάθεσης των αναλωσίμων Σ.Δ. για το μήνα Απρίλιο θα είναι ο ίδιος με τον προηγούμενο, δηλαδή εκκαθάριση και παρουσίαση της κατάστασης αναλωσίμων, μέσω των προγραμμάτων διαχείρισης φαρμακείου ή χειρόγραφα σύμφωνα με τα υποδείγματα που σας έχουν σταλεί. (σημ. χωριστές καταστάσεις και τιμολόγια)

Σχετικά με τις πραζόλες δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση από τον ΠΦΣ, με την τελευταία να αναφέρει ότι εκτελούμε κανονικά μέχρι νεοτέρας. Ο ΦΣΧ έχει πάγια την άποψη ότι την ευθύνη για το ποσοστό συμμετοχής, την τήρηση των πεδίων ειδικότητας και κατ΄επέκταση για την ορθή και σύννομη συνταγογράφηση, την έχουν οι θεράποντες ιατροί. (Δεν μπορεί όμως να προεξοφλήσει τυχόν περικοπές αν υπάρξουν.)

Στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα αναρτήθηκε ανακοίνωση φαρμακείου που αφορούσε πρόσκληση σε ενημερωτικού χαρακτήρα ομιλία με θέμα την αντηλιακή προστασία η οποία θα γίνονταν εντός του φαρμακείου. Ο Φ.Σ.Χανίων ζήτησε εξηγήσεις και απαίτησε την απόσυρση της δημοσίευσης η οποία ασφαλώς εμπίπτει στις διατάξεις της φαρμακευτικής νομοθεσίας περί «απαγορεύσεως ρητώς διά των Μ.Μ.Ε. ή με άλλο μέσο διαφήμιση …» και θα απασχολήσει το προσεχές Δ.Σ. Με αφορμή το συμβάν ο Φ.Σ.Χ. ενημερώνει ότι οποιαδήποτε καταχώρηση (όπως π.χ. για εγκαίνια) θα πρέπει απαραίτητα να λάβει πρώτα την έγκριση του Δ.Σ.

Σας αποστέλλουμε το Δελτίο τύπου του Συλλόγου – το οποίο στάλθηκε στα ΜΜΕ και υπάρχει και στο site fskriti – για την ενημέρωση των ασφαλισμένων για θέματα τα οποία προκύπτουν καθημερινά στο φαρμακείο αφού σε ορισμένες περιπτώσεις καλούνται να πληρώσουν υπέρμετρες συμμετοχές που φτάνουν και το 47% σε νευρολογικά, ψυχιατρικά και καρδιολογικά φάρμακα, λόγω ακριβώς, του νέου τρόπου υπολογισμού των συμμετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι για την σύνταξη του πίνακα διανυκτερευόντων φαρμακείων απαιτείται η συμμετοχή όλων. Όσοι φαρμακοποιοί επιθυμούν να εξαιρεθούν θα πρέπει εγγράφως να εξηγήσουν τους λόγους που επικαλούνται στο Σύλλογο.

Ευχόμαστε σε όλους τους φαρμακοποιούς, τους βοηθούς και τις οικογένειές τους, Καλό Πάσχα.

                 Ο Πρόεδρος                                          Ο Γραμματέας

 

       Βάμβουκας   Αναστάσιος                    Κατσαράκης Εμμανουήλ