ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/09/12 ΦΣΗ
17 Σεπτεμβρίου, 2012
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
20 Σεπτεμβρίου, 2012
Εμφάνιση όλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φ.Σ.ΧΑΝΙΩΝ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΧΑΝΙΩΝ

  

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

Ο Φαρμακευτικός   Σύλλογος Χανίων αποφάσισε σε ανοικτό Διοικητικό Συμβούλιο, έχοντας εξασφαλίσει την έγγραφη γνώμη των μελών του Συλλόγου, να συντονιστεί με την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και να ξεκινήσουν από την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου τα φαρμακεία του Νομού Χανίων να δίνουν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Η απόφασή μας αυτή δεν πάρθηκε διότι λύθηκαν τα προβλήματά μας αλλά συναισθανόμενοι την πίεση που ασκείται στους ασφαλισμένους σε δύσκολους καιρούς αποφασίσαμε να δείξουμε καλή θέληση και να περιμένουμε να υλοποιήσει η κυβέρνηση τις υποσχέσεις της σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων και των παλαιών οφειλών του 2011.

Το   Δ.Σ. ενημερώθηκε για την πρόταση χρηματοδότησης εκ μέρους   της Τράπεζας Χανίων και την αξιολόγησε θετικά, διότι δίνει μία ανάσα ρευστότητας σε μία δύσκολη στιγμή και ελπίζουμε   να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και άλλα τραπεζικά ιδρύματα. Πρέπει   όμως να τονίσουμε ότι ο περαιτέρω δανεισμός για τα φαρμακεία   δεν   αποτελεί τη λύση του προβλήματος. Η λύση βρίσκεται στην εξασφάλιση   σταθερής και επαρκούς χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, ώστε ο Έλληνας ασφαλισμένος να έχει μία αξιοπρεπή και σταθερή παροχή υπηρεσιών υγείας.