Ενημέρωση 04/05/11 Φ.Σ.Ρ.
4 Μαΐου, 2011
Ενημέρωση 13/05/11 Φ.Σ.Ρ.
13 Μαΐου, 2011
Ενημέρωση 04/05/11 Φ.Σ.Ρ.
4 Μαΐου, 2011
Ενημέρωση 13/05/11 Φ.Σ.Ρ.
13 Μαΐου, 2011
Εμφάνιση όλων

‘Μία από τα ίδια’ Από τον Σήφη Σπαντιδάκη, Πρόεδρο του ΦΣΡ

Το 10ο Παγκρήτιο Συνέδριο του προηγουμένου Σαββατοκύριακου στο Λασίθι είναι πλέον παρελθόν . Είχαμε την ευκαιρία να ξαναβρεθούμε ,οι περισσότεροι συνήθεις ένοχοι συνάδελφοι ,σε ένα πραγματικά παραδεισένιο τόπο όπου το περιβάλλον και οι ξενοδοχειακές υποδομές ήταν εντυπωσιακές .

Η προσπάθεια των καλών συναδέλφων του τοπικού Φ. Συλλόγου για να μας ευχαριστήσουν ήταν έκδηλη .Οι εισηγήσεις και τα θέματα που συζητήθηκαν είχαν ενδιαφέρον και πέρα από τα όποια τετριμμένα που συνήθως κάθε φορά περιέχονται στην ατζέντα ,μείναμε στην τελική κουβέντα που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής ,όπου όπως κάθε φορά τα αίματα ανάβουν !!!

Πράγματι ,λοιπόν ,τα αίματα άναψαν ,γιατί έτσι γίνεται όταν μιλούν οι συνδικαλιστές ,ιδιαίτερα δε τώρα που ο κλάδος βρίσκεται στην μέγγενη των όποιων μέτρων που επιβάλλει η δημοσιονομική και οικονομική άβυσσος που βρισκόμαστε , η οποία γίνεται ακόμη ποιο χαώδης και λόγω της αξιακής ,πολιτισμικής και ηθικής παρακμής στην οποία έχουμε σαν λαός υποπέσει . Έτσι είναι ,γιατί οι φαρμακοποιοί ,εμείς ,δεν ζούμε σε ένα αποστειρωμένο χώρο ,αλλά ούτε κολυμπάμε σε θάλασσες ευδαιμονίας , επειδή έτσι πρέπει να είναι .Συμμετέχουμε στο κοινωνικό αυτό χωνευτήρι και βιώνουμε και εμείς την όποια κρίση ,ίσως ασφαλώς με κάποια υστέρηση χρονική . Σε αυτήν λοιπόν την κρίση επιβάλλεται ,επί τέλους να δούμε ,την επόμενη μέρα και να ορίσουμε το πλαίσιο που θα διεκδικήσουμε μέσα στον χώρο παραγωγής .Πρέπει να βρούμε άμεσα αυτό το πλαίσιο ,το οποίο να γίνει αποδεκτό από το κοινωνικό σύνολο για να μας φέρει έτσι ποιο κοντά στην υιοθέτησή του . Πρέπει να αποφασίσουμε λοιπόν ,εάν θα γίνουμε μοναχικοί καβαλάρηδες, στην αγορά ,στην αδυσώπητη αγορά ,ή θα πορευτούμε μαζί ,συσπειρωμένοι με ελπίδα επιβίωσης . Εάν επομένως επιλέξουμε την από κοινού προσπάθεια τότε ,μετά τις κινητοποιήσεις που έχουμε πρόσφατα κάνει, οι απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα είναι οι εξής :
Έχουμε πετύχει αυτόν τον καιρό συσπείρωση του κλάδου ;
Σχεδόν ναι .
Έχουμε καταφέρει να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ,για το τι διαμείβεται ,και τον αφορά ;
Eν πολλοίς, ναι.
Έχουμε παλέψει ,για να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα ;
Aσφαλώς και το έχουμε κάνει
Έχουμε πετύχει να αναβάλουμε την εφαρμογή μέτρων που μας δημιουργούν πρόβλημα επιβίωσης ;
Σε ένα μεγάλο βαθμό ναι .
Έχουμε δώσει στους συναδέλφους μια πρόταση που ανοίγει πόρτες για την επιβίωση ;
Μόνο ευχές και εκδηλώσεις προθέσεων .
Είναι σίγουρο ότι βρισκόμαστε σε δύσκολο σταυροδρόμι .Τα γεγονότα μας έχουν προλάβει .
Άμεσα θα πρέπει να διαμορφώσουμε πρόταση αντιμετώπισης της κρίσης.
Άμεσα θα πρέπει να δείξουμε κάποια λύση ,η οποία να είναι υλοποιήσιμη και ρεαλιστική . Η όποια λύση θα στοχεύει στην δημιουργία πλαισίου προστασίας του φαρμακείου και να διασφαλίζει την επιβίωση του φαρμακοποιού, του όποιου φαρμακοποιού, θέλει να ενταχθεί σε αυτό, χωρίς να παραγνωρίζεται η όποια επιχειρηματική του ιδιαιτερότητα .
Θα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα ,τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης  ,χωρίς να περιμένουμε να καταρρεύσει τελείως το σύστημα ,στα πλαίσια του οποίου θα πρέπει κατ αρχήν να λειτουργήσουμε .
Το 10ο Παγκρήτιο Συνέδριο είναι παρελθόν ,όπως παρελθόν είναι και η οικονομική μας νιρβάνα .
Το 11ο Παγκρήτιο Συνέδριο δεν θα είναι όπως τα προηγούμενα . Μέχρι τότε θα έχουν αλλάξει πολλά .
Μέχρι τότε λοιπόν ας ανασκουμπωθούμε ,για να μπορούμε να ελπίζουμε για το αύριο ,ένα αύριο που δυστυχώς αλλά και ευτυχώς ,δεν θα είναι …
Μια από τα ίδια .

                        Σήφης Σπαντιδάκης

Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου