Η πολιτική του ωραρίου (από τον Σ. Σπαντιδάκη, Πρόεδρο Φ.Σ.Ρ.)

Διανομή Συνταγολογίων σε γιατρούς Στρατιωτικών Νοσοκομείων
2 Δεκεμβρίου, 2011
Παράταση για ΦΥΚ επιτροπών και φάρμ. εξοσωματικής για ΟΠΑΔ,ΟΑΕΕ
9 Δεκεμβρίου, 2011
Διανομή Συνταγολογίων σε γιατρούς Στρατιωτικών Νοσοκομείων
2 Δεκεμβρίου, 2011
Παράταση για ΦΥΚ επιτροπών και φάρμ. εξοσωματικής για ΟΠΑΔ,ΟΑΕΕ
9 Δεκεμβρίου, 2011
Εμφάνιση όλων

Η πολιτική του ωραρίου (από τον Σ. Σπαντιδάκη, Πρόεδρο Φ.Σ.Ρ.)

farmakeio stavrosΗ εμμονή του υπουργού ( Λοβέρδου ) στην εφαρμογή ενός διευρυμένου ωραρίου στην λειτουργία των φαρμακείων, έχει κατά το παρελθόν παρουσιαστεί, από τον ίδιο, σαν μια αναγκαιότητα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του ασθενούς. Πράγματι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη ασθενούς ή όχι ,να έχει στα πόδια του ,και εάν είναι δυνατόν και μέσα στο σπίτι του ,και καθόλες τις ώρες της ημέρας, τον γιατρό του τον φαρμακοποιό του ,τον υδραυλικό του ,τον ηλεκτρολόγο του ,τον λογιστή του ,ακόμα και τον κομμωτή του και ακόμη καλύτερα , όλοι αυτοί να παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν, σε αυτόν.

Πράγματι ο Κος Υπουργός,λησμόνησε να σημειώσει και να επισημάνει στο φιλοθεάμον κοινό του, ότι τον ενδιαφέρει (γιατί αυτό έχει υπογράψει ,σαν αυθεντικός μνημονιακός υπουργός ) πρωτίστως η απομάκρυνση όλων αυτών των επαγγελματιών ,αλλά και άλλων ,από την αγορά εργασίας ,γιατί είναι βιολογικά αλλά και οικονομικά αδύνατον ένας κοινός θνητός να επιβιώσει, υπό αυτές τις απαιτήσεις ,εκτός βεβαίως εάν είναι Έλληνας επαγγελματίας …

Μπορεί κάποιος φιλοπρόοδος ,σύντροφος του Κου Υπουργού, να τον έχει συμβουλεύσει όμως και κάτι άλλο ,αναφερόμενος πχ στους φαρμακοποιούς : Διατηρώντας τα φαρμακεία ανοικτά όλη την ημέρα και με το δεδομένο ότι πρέπει σε αυτά να παρίσταται πάντα φαρμακοποιός ,αλλά και αδειούχος βοηθός –βοηθοί, λύνεται το πρόβλημα της απασχόλησης των νέων συναδέλφων , των βοηθών αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων ,των οποίων τα ταμεία θα πλημμυρίσουν από το ζεστό χρήμα, αποτέλεσμα της υπερωριακής απασχόλησής τους .

Μπορεί επίσης ,κάποιος σύμβουλός του, εξ Εσπερίας ,να τον συμβούλευσε, να εμείνει σε αυτήν του την άποψη , για το ωράριο ,προκειμένου οι υποκείμενοι φαρμακοποιοί, να υποχρεωθούν σε συνεργασίες . Το τελευταίο, βέβαια, σε σχέση με την απασχόληση ευρίσκεται στον αντίποδα ,αλλά σήμερα πλέον ,όλα μπορούν να ερμηνευθούν ,με το επιμύθιον…της απόφασης του ξένου παράγοντα !!! .

Η ηγεσία του κλάδου ,έχει κάνει, σε όλους τους υψηλά ισταμένους κυβερνητικούς γνωστή ,την οικονομική δυσκολία στην οποία ευρίσκεται το Ελληνικό Φαρμακείο ,με επιχειρήματα και μελέτες τεκμηριωμένες και το ίδιο έχει πράξει και σε εις όσον αφορά την ενημέρωση των συναδέλφων .

Οι συνάδελφοι ,έχοντας κατά νουν τον κίνδυνο που επιφυλάσσει για την επιβίωσή τους, η συνεχιζόμενη αύξηση των λειτουργικών τους εξόδων ,με παράλληλη την απομείωση του εισοδήματός ,τους λόγω των πολλαπλών πληγμάτων ,που δέχεται (μείωση ποσοστού κέρδους , ΦΥΚ ,καθυστερήσεις πληρωμών ,πολιτική εταιρειών ,έλλειμμα ρευστότητας κλπ. ) καλούνται να μην υποπέσουν στην παγίδα Λοβέρδου ,ο οποίος στο όνομα των ευκολοχώνευτων συνθημάτων, περί αυξήσεων τζίρου και βελτίωσης της συγκριτικού πλεονεκτήματος του ενός έναντι του άλλου λόγω καθιέρωσης στην αγορά κλπ μας επιφυλάσσει μια συνολική έξοδο όλων από την αγορά !!! όπερ και το ζητούμενο ,σύμφωνα με τα προηγούμενα .

Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν , όλοι που αποτελούμε και την συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου ,να ενημερώσουμε τους συναδέλφους, που δεν εννοούν να καταλάβουν την σοβαρότητα των περιστάσεων και έχουν εργολαβικά αναλάβει ,να σύρουν τον κλάδο στην υποβάθμιση και εν τέλει στην καταστροφή ,ότι θα επιμείνουμε στο δικαίωμά μας να τους συνετίσουμε ,προκαλώντας τους να εφαρμόσουν επ ακριβώς όλες τις διατάξεις του νόμου που αφορά το ωράριο ,πράγμα το οποίο μαθηματικά θα τους οδηγήσει σε υπαναχώρηση βιολογική αλλά κυρίως οικονομική .

Σήφης Σπαντιδάκης

Πρόεδρος Φαρμακευτικού

Συλλόγου Ρεθύμνου