ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΣΗ 01/09/12
1 Σεπτεμβρίου, 2012
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
6 Σεπτεμβρίου, 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΣΗ 01/09/12
1 Σεπτεμβρίου, 2012
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
6 Σεπτεμβρίου, 2012
Εμφάνιση όλων

Ενημέρωση ΠΦΣ για την συνάντηση με τον αν.Υπουργό Υγείας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΣ

 

Τους φαρμακευτικούς Συλλόγους

Της Χώρας

 

Στη διάρκεια  πολύωρης συνάντησης που είχε το ΔΣ του ΠΦΣ παρουσία και του ΔΣ του ΦΣΑ με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Μάριο Σαλμά και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμο Βουδούρη, στην οποία μετείχαν επίσης η Διοίκηση της ΣΦΕΕ, της ΠΕΦ και των φαρμακεμπόρων, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

1.     Η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ για την οποία θα γίνουν κυβερνητικές ανακοινώσεις

2.   Η πιστωτική πολιτική από τις εταιρείες προς τις αποθήκες και στη συνέχεια στα φαρμακεία όπου από πλευράς υπουργείου υπήρξε πίεση για «άνοιγμα» της πίστωσης.

3.     Η τρέχουσα ρευστότητα των φαρμακείων όπου ανακοινώθηκε η άμεση αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ για το μήνα Μάιο προς όλους τους φαρμακοποιούς που δεν έχουν πληρωθεί (ως προς αυτό το σημείο είμαστε επιφυλακτικοί).

Επίσης ανακοινώθηκε η  ολοκλήρωση της πληρωμής των οφειλών για τις συνταγές του μηνός Ιουνίου  στα μέσα του μηνός Σεπτεμβρίου.

4.     Σε ότι αφορά τα παλαιά χρέη η μόνη δέσμευση που υπήρξε ήταν ότι θα πληρωθούν αμέσως μόλις λάβει τη χώρα μας την  α’ δόση της δανειακής σύμβασης.

5.     Ο κ. Σαλμάς δεσμεύτηκε ότι θα φέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο το θέμα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ για τα φαρμακεία και τον συμψηφισμό των χρεών. Υπενθυμίζουμε ο ΠΦΣ βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης για τα παραπάνω θέματα.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                                                                                   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΛΩΣΗ κ. ΣΑΛΜΑ

Αργά το απόγευμα ο αναπληρωτής Υπουργός έστειλε Δελτίο Τύπου με την εξής δήλωση :

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας,  κ. Μάριος Σαλμάς, αμέσως  μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες του ΕΟΠΥΥ και της χώρας, γίνεται  μια προσπάθεια να βρεθεί  οριστική λύση, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Ολοκληρώνουμε την εξόφληση του Μαΐου και παρεμβαίνουμε στην επιμήκυνση του χρόνου της πίστωσης των φαρμακοποιών από την εφοδιαστική αλυσίδα στις 90 μέρες.

 

Αν η αγορά δεν αυτορυθμιστεί, θα παρέμβουμε πιο δραστικά  αναλαμβάνοντας  να λύσουμε το άγχος της επιταγής  του φαρμακοποιού και  δημιουργώντας στον ΕΟΠΥΥ μηχανισμό  παρέμβασης στη διανομή. Δρομολογούμε διυπουργική σύσκεψη εντός της εβδομάδας για την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ. Μετά από συνάντηση με τα ταμεία θα ολοκληρώσουμε ένα σχέδιο πληρωμών για το υπόλοιπο του έτους».