Κοινοποίηση αποφάσεων περί εφαρμογής των θεραπευτικών πρωτοκόλλων συνταγογράφησης
18 Μαΐου, 2012
Παράταση χορήγησης συνταγολογίων-χειρόγραφες συνταγές
21 Μαΐου, 2012
Κοινοποίηση αποφάσεων περί εφαρμογής των θεραπευτικών πρωτοκόλλων συνταγογράφησης
18 Μαΐου, 2012
Παράταση χορήγησης συνταγολογίων-χειρόγραφες συνταγές
21 Μαΐου, 2012
Εμφάνιση όλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ν.Π.Δ.Δ.
ΚΡΙΤΟΒΟΥΛΙΔΟΥ 19 Τ.Κ. 712 01

ΤΗΛ-FAX: 2810-221020

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 18-05-2012

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, αποφάσισε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση που εξήγγειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος από την Τετάρτη 23-05-2012. Τη συγκεκριμένη μέρα οι φαρμακοποιοί όλης της Ελλάδας αναγκάζονται να διακόψουν την επί πιστώση χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΠΥΥ, το ασφαλιστικό ταμείο που προέκυψε από την συνένωση του ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, και ΤΑΥΤΕΚΩ, αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στα φαρμακεία, και δεν εξόφλησε, ως όφειλε βάση της συλλογικής σύμβασης, τις συνταγές Μαρτίου 2012. Επιπλέον και τα συσσωρευμένα χρέη από παλαιότερα έτη (2010 και 2011), δημιουργούν μία ασφυκτική οικονομική κατάσταση για τα φαρμακεία, τα οποία δεν μπορούν πλέον να προμηθεύονται φάρμακα από τις φαρμακευτικές εταιρείες. Η έλλειψη ρευστότητας και η ασυνέπεια του ΕΟΠΥΥ, έχουν ήδη οδηγήσει χιλιάδες φαρμακοποιούς στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής. Χιλιάδες συμπολιτών μας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φαρμακευτική περίθαλψη, και η δημόσια υγεία απειλείται.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν την κατανόηση των ασφαλισμένων. Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την πολιτεία και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, τους οποίους καλούμε για ακόμα μια φορά να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 

 

Για την ίδια ημέρα προγραμματίζεται 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση των φαρμακοποιών του Ηρακλείου, στην Περιφέρεια Κρήτης για να διαμαρτυρηθούν για την αδιαφορία της πολιτείας.

 

Οι φαρμακοποιοί ζητάμε:

 1.   Άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

  1. Παράλληλα διεκδικούμε «γενναία» επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής των επιταγών από τους φαρμακοβιομηχάνους.

  2. Θεωρούμε ως μείζον θέμα την επαρκή χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ και ζητάμε από όλα τα κόμματα να πάρουν συγκεκριμένη θέση.

 

ΤΟ ΔΣ του ΦΣΗ