ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ “ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΗΤΗΣ”
23 Οκτωβρίου, 2012
Online σεμινάρια του ΙΔΕΕΑΦ-ΠΦΣ για φαρμακοποιούς
26 Οκτωβρίου, 2012
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ “ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΗΤΗΣ”
23 Οκτωβρίου, 2012
Online σεμινάρια του ΙΔΕΕΑΦ-ΠΦΣ για φαρμακοποιούς
26 Οκτωβρίου, 2012
Εμφάνιση όλων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Προς

Τον κ. Ψαρουλάκη Γ., Δ/ντη σύνταξης της εφημερίδας ‘Νέα Κρήτη’

 

<ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ>

 

     Κύριε Ψαρουδάκη,

 

              Με έκπληξη και οργή διάβασα (στη στήλη παραπολιτικά σελ. 4) άρθρο δημοσιογράφου συνεργάτριας σας, η οποία ‘ειρήσθω εν παρόδω’ το έχει ανυπόγραφο, σχετικά με το τι είναι νόμιμο και τι είναι ηθικό στις τιμές των φαρμάκων.

         Στη συγκεκριμένη δημοσιογράφο, προσωπικά έχω εξηγήσει, το πώς γίνεται η κοστολόγηση και τι ισχύει γενικά στις τιμές των φαρμάκων. Δηλαδή για να γνωρίζει και ο κόσμος, οι τιμές των φαρμάκων, τις οποίες πωλούν τα φαρμακεία είναι αυτές που αναγράφονται στο δελτίο τιμών φαρμάκων που είναι εν ισχύει και όχι αυτές που αναγράφονται επάνω στα σκευάσματα. Δικαιολογημένα λοιπόν, ο κόσμος πολλές φορές μπορεί να διαμαρτύρεται γιατί δεν γνωρίζει, όχι όμως και η συνάδελφος σας, η οποία γνωρίζει και στην οποία επίσης έχω εξηγήσει ότι δεν έχουμε απόθεμα από ασπιρίνες στα φαρμακεία μας, γιατί η εταιρεία παραγωγής BAYER χορηγούσε μέχρι τον περασμένο μήνα 10 κουτιά ασπιρίνες σε κάθε φαρμακείο.

         Τώρα όσο αφορά την τιμή αγοράς της συγκεκριμένης ασπιρίνης (Aspirinc eff tab x 10(400+240)mg) από τις φαρμακαποθήκες μας, μέχρι χθες που ίσχυε το παλαιό δελτίο τιμών φαρμάκων, ήταν 2,14 ευρώ (σχετικό έγγραφο σας επισυνάπτουμε) με αποτέλεσμα η λιανική της τιμή να ανέρχεται στα 3,02ευρώ.

         Σε μία εποχή που το φαρμακείο βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, που πολλά φαρμακεία καθημερινά κλείνουν και παρόλα αυτά οι φαρμακοποιοί με μεγάλο προσωπικό κόστος, συνεχίζουν να χορηγούν φάρμακα προς τους ασφαλισμένους. Πιστεύω πως άρθρα όπως της συναδέλφου σας, όχι μόνο δεν μας βοηθούν, αντιθέτως μας κάνουν να σκεφτόμαστε ότι ίσως είναι καθοδηγούμενα.      Μέχρι τώρα το σύνολο σχεδόν των δημοσιογράφων της Κρήτης έχει σταθεί δίπλα μας, αφού έχει κατανοήσει τη μέγιστη κοινωνική προσφορά προς την κοινωνία, παρά την κακή οικονομική μας κατάσταση.

         Θέλω λοιπόν να πιστεύω ότι και το άρθρο της συναδέλφου σας οφείλεται στη μη κατανόηση αυτών που της εξήγησα και όχι σε άλλους λόγους και παρότι και ‘ηθικό και νόμιμο’ ήταν πριν δημοσιεύσει το άρθρο να επικοινωνήσει μαζί μου. Το περιστατικό από την πλευρά μας θεωρείται λήξαν με τη δημοσίευση της επιστολής μου.

                                                                

     Γιάννης Τσικανδηλάκης, Πρόεδρος Φ.Σ.Η.