Στοιχεία ΕΟΠΥΥ για αναγραφή στα φορολογικά στοιχεία
1 Φεβρουαρίου, 2012
ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΟΠΥΥ
1 Φεβρουαρίου, 2012
Εμφάνιση όλων

TA ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ

Παρακολουθούμε, μετά την επεισοδιακή καταψήφιση, του περιβόητου άρθρου 29 του τελευταίου Νόμου Λοβέρδου, στη Βουλή, την λυσσώδη αντίδραση των ΜΜΕ αλλά και άλλων, οι οποίοι δεν έχουν κατανοήσει τους πραγματικούς λόγους που έγινε αυτή η κίνηση, από μεριάς των βουλευτών συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Κατ αρχήν, να πούμε ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που προχώρησαν σε αυτή τους την κίνηση, δεν έθεσαν θέμα πιέσεων, από την συντεχνία των φαρμακοποιών, παρά το ότι μπορεί αυτό να συνέβη (θα ήταν άλλωστε παράλογο να δεχτεί κανείς, ότι θα υπήρχε περίπτωση ,να έμεναν οι φαρμακοποιοί αδρανείς, σε μια σκοπούμενη επίθεση που ο Κος Λοβέρδος και η άλλη παρέα των μνημονιακών εργολαβικά έχουν αναλάβει,σε βάρος όλων των ασφαλισμένων και των παρόχων στο ασφ. Σύστημα).
Μίλησαν, οι βουλευτές, για προχειρότητα, αντισυνταγματικότητα ως προς την διαδικασία, αιφνιδιασμό κλπ και μάλιστα υποσχέθηκαν, πολλοί εξ αυτών, ότι εάν το εν λόγω άρθρο επανέλθει, θα υπερψηφιστεί ανεπιφύλακτα.
Τι έλεγε αυτό το άρθρο, με λίγα λόγια:
Ότι θα μπορούσε ένας φαρμακοποιός παρακάμπτοντας Φ.Συλλόγους και Περιφέρεια ,να ορίσει αυτός το ωράριο λειτουργίας του Φαρμακείου του και απλώς να ενημερώσει για την πρόθεσή του αυτή.
Το ερώτημα που μπαίνει είναι:
Ο υπουργός, πράγματι, ενδιαφέρεται για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και πως όλα τα παπαγαλάκια, των ΜΜΕ συνδυάζουν, το άναρχο ωράριο με την απελευθέρωση του φαρμακευτικού επαγγέλματος;;
Κατ αρχήν η δυνατότητα του οποιουδήποτε φαρμακοποιού να ορίζει αυτός το ωράριο που θα λειτουργεί το φαρμακείο του δεν εξυπηρετεί το σύστημα.
Ποιος άραγε θα σκεφτεί να προστρέξει στην εξυπηρέτηση των επιδιώξεων του Υπουργού ,μόνο και μόνο για να λύσει τα όποια προβλήματα αυτός έχει ,χωρίς κατά προτεραιότητα να σκεφτεί το απολύτως προσωπικό του συμφέρον;;; και ποιος νομίζει ότι η λογική της ανεξέλεγκτης Ελεύθερης Αγοράς θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα της Εφημερίας –Διανυκτέρευσης οι οποίες δεν είναι σίγουρο ότι αφήνουν κέρδος στο συρτάρι ;;;
Λέγονται  πάλι διάφορα για τις αδειοδοτήσεις και ξαναμπαίνει το πληθυσμιακό ,αλλά και το ποσοστό κέρδους …
Ο ίδιος ο Υπουργός, δηλώνει ότι τα φαρμακεία είναι πολλά και ότι θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός τους παρά το ότι έκανε προσπάθεια να τον αυξήσει .
Το ποσοστό κέρδους του φαρμακείου πόσο άραγε θα μπορούσε να πάει ;;; Ισως 0%  ίσως -% .
Αλλά, ας μας πουν, οι φίλοι του …για την συντήρηση –ύπαρξη μιάς επιχείρησης ,που έχει διατιμημένα προϊόντα με τόσο χαμηλό ποσοστό κέρδους, ποιος επιχειρηματίας θα δεχτεί να βάλει την ατομική και οικογενειακή του ασφάλεια, κάτω από την όποια εξάσκηση του όποιου λειτουργήματός του, εξυπηρετώντας  εξαθλιωμένους οικονομικά ασφαλισμένους ;;;
Eίναι λοιπόν αφελής ο Κος Λοβέρδος και οι διάφοροι από τα ΜΜΕ ;;;
Aσφαλώς όχι …
Ωράρια, άδειες, ποσοστά κέρδους και τα λοιπά αποτελούν το προπέτασμα καπνού για την σχεδιασμένη προσπάθεια του να περάσει το φάρμακο στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων του εξωτερικού, αλλά και του εσωτερικού που έχουν πρόσβαση και στην Ενημέρωση.
Κανείς από τους Κυρίους ,που έχουν βαπτιστεί με το νερό του Μνημονίου, δεν ενδιαφέρεται ούτε για την πραγματική εξυπηρέτηση του πολίτη ,αλλά ούτε για την κατοχή της χώρας, από τους φίλους μας στη Δύση .
Όλοι έχουν στο νου ,τα επιτόκια ,τους τόκους ,τα νέα δάνεια και τα υποβαθμισμένα ομόλογα . Τους απασχολεί πόσο κάνει η τάδε ΔΕΚΟ και ένα σύστημα Υγείας το οποίο παραληρεί από την υποχρηματοδότηση …
Επομένως ,Κε Λοβέρδο , φροντίστε την άλλη φορά να είστε μεταξύ σας ,οι βουλευτές της συγκυβέρνησης περισσότερο συνεννοημένοι  ,και να ρίχνετε τα παπαγαλάκια ποιο νωρίς στην πιάτσα για να κάνετε ποιο εύκολα αυτό για το οποίο είστε αποφασισμένος .
Πάντως ,οι φαρμακοποιοί ,απ ότι φαίνεται θα ξαναβρεθούν μπροστά σας ,γιατί όποιος θέλει να κάνει πολιτική ,πρέπει να βρίσκει πόρους και εσείς τους μόνους πόρους που βρίσκετε για τα φάρμακα είναι από τους  φαρμακοποιούς ,τους οποίους φεσώνετε κανονικά ,,πράγμα το οποίο προφανώς δεν θα μπορείτε να κάνετε με τους φίλους με τους οποίους συνηθίζετε να συζητάτε.
Κε Λοβέρδο. Οι πολίτες ευρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση και πολύ φοβάμαι ότι η Υγεία θα αποτελέσει την θρυαλλίδα που θα τα καταστρέψει όλα, καταστρέφοντας πρώτα εσάς και την παρέα σας.

Ρέθυμνο 30/1/12

Σήφης Σπαντιδάκης

Πρόεδρος ΦΣΡ