ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΣΡ
9 Ιουνίου, 2015
ΤΑ ΜΥΣΥΦΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
18 Ιουνίου, 2015
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΣΡ
9 Ιουνίου, 2015
ΤΑ ΜΥΣΥΦΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
18 Ιουνίου, 2015
Εμφάνιση όλων

ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΣΚΡΗΤΗΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

                                                                                             Ηράκλειο, 10/06/2015

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

         Οι Φαρμακοποιοί της Κρήτης συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση της κυβέρνησης να απελευθερώσει την διακίνηση των ΜΥΣΥΦΑ (Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων ή αλλιώς μη αποζημιούμενων από τα ασφαλιστικά ταμεία φάρμακων) και από άλλα κανάλια διανομής εκτός φαρμακείων.

Η αλήθεια είναι πως μας αφήνει έκπληκτους η πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει προς τους θεσμούς μια άκρως μνημονιακή θέση σε αντιδιαστολή με ότι προκήρυσσε προεκλογικά. Το τι συνέβη και μέσα σε τρεις μήνες άλλαξε άρδην η θέση της κυβέρνησης, οφείλουν να μας το δικαιολογήσουν. Όμως θέλουμε να θυμίσουμε στους κυβερνόντες ότι πριν ακριβώς από ένα χρόνο μαζί με τους φαρμακοποιούς διαδήλωναν ενάντια στην πρόθεση της τότε κυβέρνησης να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο της εργαλειοθήκης του ΟΑΣΑ, που συμπεριελάμβανε και την διανομή των ΜΥΣΥΦΑ από τα άλλα δίκτυα και ο αρχηγός της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός πρωθυπουργός με το σύνολο των τότε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ;

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.

Από εκεί και πέρα δηλώνουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας ότι όλοι οι φαρμακοποιοί της χώρας θα αγωνιστούμε για να μην περάσει μία τέτοια τροπολογία ούτε προς τους θεσμούς και πολύ περισσότερο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο αγώνας που κάνουμε δεν έχει οικονομικό ενδιαφέρον (άλλωστε το σύνολο των ΜΥΣΥΦΑ είναι το 4,6% του συνολικού τζίρου φαρμάκων σε όλη τη χώρα) αλλά με το ότι πιστεύαμε – πιστεύουμε και θα εξακολουθήσουμε να πιστεύουμε και θα το δηλώνουμε με όλους τους τρόπους ότι

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΕΤΑΙ.

Καλούμε λοιπόν την πολιτεία έστω και την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσει την πρόθεση της για την διανομή των ΜΥΣΥΦΑ και από άλλα κανάλια εκτός φαρμακείων και να παραμείνει πιστή στις διακηρύξεις της σχετικά με το φάρμακο.

Το Συντονιστικό Όργανο των

Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης