ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΧΟΝΔΡΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΜΗΣΥΦΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
30 Μαρτίου, 2018
21η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΧΑΝΙΑ
21η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΧΑΝΙΑ 21-22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
21 Απριλίου, 2018
ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΧΟΝΔΡΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΜΗΣΥΦΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
30 Μαρτίου, 2018
21η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΧΑΝΙΑ
21η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΧΑΝΙΑ 21-22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
21 Απριλίου, 2018
Εμφάνιση όλων

Οδηγίες για όσους συμμετάσχουν στον 3ο Μαραθώνιο Κρήτης από ΙΣΧ και ΦΣΧ

3os marathonios kritis front

Οδηγίες – συμβουλές για όσους συμμετάσχουν στον 3ο Μαραθώνιο Κρήτης από ΙΣΧ και ΦΣΧ

«Για να απολαύσετε τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής στον Μαραθώνιο, τον Ημι-μαραθώνιο και στις άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις του Μαραθωνίου Χανίων στις 15.04.2018 και να μη θέσετε τον εαυτό σας σε τυχόν κίνδυνο, σας παρακαλούμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

1. Για να λάβετε μέρος θα πρέπει να είστε σε καλή φυσική κατάσταση και υγιείς την ημέρα του αγώνα.

2. Όλοι οι αγωνιζόμενοι αλλά ιδιαίτερα όσοι είναι πάνω από 35 χρονών πρέπει να έχουν υποβληθεί σε καρδιολογικό έλεγχο πριν τον αγώνα.

3. Αν πάσχετε από κάποια ασθένεια, όπως π.χ. διαβήτη / υπέρταση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια αισθήσεων, παρακαλούμε να ενημερώσετε την Ο.Ε. και να σημειώσετε τις τυχόν λεπτομέρειες της παθήσεώς σας, καθώς και τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείτε, στο πίσω μέρος του αριθμού.

4. Ξεκινήστε τον αγώνα σας καλά ενυδατωμένοι. Μέχρι μισή ώρα πριν τον αγώνα μπορείτε να καταναλώσετε 250ml νερό ή κάποιο ισοτονικό διάλυμα. Να πίνετε υγρά όταν νιώθετε ότι το χρειάζεστε, ωστόσο όχι μεγάλες ποσότητες και μονορούφι πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα. Σταθμοί υποστήριξης με νερά θα υπάρχουν αρκετοί. Δεν σημαίνει ότι απαραίτητο σε κάθε σταθμό να πίνετε νερό, απλά να καταπίνετε μεγάλες γουλιές τακτικά.

5. Φορέστε τα κατάλληλα ρούχα, ανάλογα με τον καιρό και παπούτσια που έχετε ξανατρέξει και γνωρίζετε ότι δεν θα σας δημιουργήσουν προβλήματα. Τρέξτε ελαφρά.

6. Όταν τερματίσετε, μη σταθείτε ακίνητοι, διότι θα κρυώνετε. Συνεχίστε να περπατάτε, πιείτε αρκετά υγρά, αργά, ώστε να αναπληρώσετε αυτά που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα και βάλτε ζεστά στεγνά ρούχα.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και το πιο πιθανόν είναι να μη χρειαστείτε κάποια ιατρική βοήθεια. Ιατροί βρίσκονται στη διαδρομή εκεί που υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης και Σαμαρείτες κατά μήκος της διαδρομής. Αν εγκαταλείψετε, κατευθυνθείτε στον πιο κοντινό σταθμό με ιατρό ή στους Σαμαρείτες. Σας παρακαλούμε μην τρέξετε αν δεν αισθάνεστε καλά, ακόμα και αν πρόκειται για φιλανθρωπικό σκοπό. Θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον και άλλοι αγώνες, μην το ρισκάρετε.

Εκ μέρους του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, αρωγών του Μαραθωνίου Χανίων και υπευθύνων για την ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη της διοργάνωσης, σας ευχόμαστε να περάσετε καλά και να τερματίσετε υγιείς».