ΝΕΟ ΔΣ ΦΣΗ & ΔΙΛΟΦΑΡΗΡ 2016
27 Δεκεμβρίου, 2016
ΣΔ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ Σ.Δ.
30 Δεκεμβρίου, 2016
ΝΕΟ ΔΣ ΦΣΗ & ΔΙΛΟΦΑΡΗΡ 2016
27 Δεκεμβρίου, 2016
ΣΔ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ Σ.Δ.
30 Δεκεμβρίου, 2016
Εμφάνιση όλων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΣΗ 29/12/16

Ηράκλειο, 29 Δεκεμβρίου 2016                                                          

Ενημέρωση Μελών

Συνάδελφοι,

Καταγγέλθηκε στο ΔΣ του ΦΣΗ, ότι συνάδελφοι έχουν αναρτήσει στις προθήκες των φαρμακείων τους πινακίδες όπου διαφημίζουν εκπτώσεις σε Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. Επειδή απαγορεύεται από τον νόμο, η διαφήμιση εκπτώσεων σε φάρμακα από το φαρμακείο είτε συνταγογραφούμενα, είτε Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. σας ενημερώνουμε ότι έχουμε ήδη ενημερώσει την Δ/νση Υγείας – ΥΠΕΔΥΦΚΑ (υπηρεσία ελέγχου λειτουργίας των δομών υγείας).

Επίσης έχουμε πάρα πολλές καταγγελίες ότι συνάδελφοι κρατούν βιβλιάρια ασθενών και τους συνταγογραφούν τα φάρμακα σε συνεργασία με ιατρούς. Κρατώντας και το ανάλογο αντίτιμο για τον ιατρό. Αυτό απαγορεύεται από το νόμο (δεοντολογική και φορολογική παράβαση).

Από την επόμενη εβδομάδα το νεοσύστατο ΔΣ του ΦΣΗ μαζί με το Πειθαρχικό και σε συνεργασία με κλιμάκιο της Περιφέρειας θα κάνει ελέγχους με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σε περίπτωση παραβατικής συμπεριφοράς θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Συνάδελφοι,

Πληρώθηκε το ΤΥΠΕΤ των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Τα χρήματα αυτά έχουν έρθει χωρίς να γίνει εκκαθάριση των συνταγών. Εάν στο μέλλον προκύψουν περικοπές στους μήνες αυτούς, είστε υποχρεωμένοι να επιστρέψετε τα χρήματα για να μπορέσει να λειτουργήσει η εφαρμογή του Διανεμητικού και να πληρωθείτε επόμενους μήνες.

Υπάρχει πρόβλημα με απαίτηση της παρέδρου που ελέγχει τα αναλώσιμα (σακχάρου, σκευάσματα ειδικής διατροφής, σάκους κολοστομίας κ.λ.π.) ότι τα φαρμακεία πρέπει να είναι πιστοποιημένα, για να μπορούν να εκτελούν συνταγές με αναλώσιμα. Στο χθεσινό Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. (27/12/2016) αποφασίσαμε ότι εάν δεν εξαιρεθούν τα φαρμακεία, θα σταματήσουμε από 01/01/2017 να εκτελούμε συνταγές αναλωσίμων. Οι πληροφορίες από το υπουργείο λένε ότι υπάρχει πρόθεση να δοθεί λύση για τα φαρμακεία. Όμως συνάδελφοι, επειδή υπάρχει περίπτωση να μην υπογραφούν εντάλματα, για τα αναλώσιμα, τα σκευάσματα ειδικής διατροφής και τους σάκους κολοστομίας κόψτε τις αποδείξεις και τα τιμολόγια σας με ημερομηνία το αργότερο έως 31/12/2016.

Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Η., σας εύχεται Χρόνια Πολλά – Ευτυχισμένο το νέο έτος και ότι καλύτερο για όλους.

Για το ΔΣ του ΦΣΗ

                         

       Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γραμματέας

Τσικανδηλάκης Γιάννης                                                     Σκουντάκης Αριστοτέλης