ΕΓΓΡΑΦΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ – ΚΜΕΣ
14 Φεβρουαρίου, 2013
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ 22-02-2013
22 Φεβρουαρίου, 2013
ΕΓΓΡΑΦΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ – ΚΜΕΣ
14 Φεβρουαρίου, 2013
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ 22-02-2013
22 Φεβρουαρίου, 2013
Εμφάνιση όλων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΣΗ 14/02/13

Ηράκλειο, 14/02/2013                                                                      

 

           Προς

Όλα τα μέλη του ΦΣΗ

 

Συνάδελφοι,

 

         Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του ΦΣΗ συμμετείχαν με την παρουσία του Προέδρου και του κ. Φεύγα Παναγιώτη, (μέλους του ΔΣ) στη συνάντηση των Προέδρων το περασμένο Σάββατο στον ΠΦΣ, στην Αθήνα. Το παρασκήνιο καθώς και το τι διεμύφθει πριν και κατά τη διάρκεια της συνάντησης νομίζω το γνωρίζετε. Για το θέμα μάλιστα αυτό υπάρχει και επιστολή του Προέδρου αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΦΣΗ (www.fskriti.gr). Αυτά που θέλουμε να σας πούμε έχουν να κάνουν με τα τρέχοντα, δηλαδή πληρωμές, όπου κατά δήλωση του Προέδρου του ΠΦΣ, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα αποπληρωθεί ο Οκτώβριος και θα αρχίσουν οι πληρωμές για το Νοέμβριο. Μάλιστα ο Πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι βάση της δέσμευσης που έχουν υπογράψει με την τρόικα, μέχρι 31/03/12 πρέπει να έχουν αποπληρωθεί όλες οι υποχρεώσεις του 2012 και επειδή το έργο το έχουμε ξαναδεί παρακαλώ κρατάτε μικρό καλάθι.

         Επίσης συζητήθηκε το θέμα του ωραρίου, εδώ πρέπει να προσέξουμε πολύ διότι οι παλινωδίες του ΠΦΣ μας οδηγούν στο να ανοίγουμε τα Σάββατα. Το ΔΣ του ΦΣΗ εμμένει στην απόφαση της ΓΣ του 2012 όπου ζητούσαμε να αυξηθούν τα εφημερεύοντα τη Δευτέρα και το Σάββατο. Πρόταση την οποία άλλωστε υποστήριξε και ο εκπρόσωπος μας στον ΠΦΣ κ. Αναστασάκης Γιώργος, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΦΣ, που έγινε για αυτό το θέμα, τη 13η Φεβρουαρίου 2013.

         Ένα άλλο θέμα που πρέπει να προσέξουμε είναι οι παράλληλες εξαγωγές όταν μάλιστα γίνονται από συναδέλφους. Κατά δήλωση του Προεδρείου, 1658 φαρμακεία εμπλέκονται σε αυτές και κάποιοι από αυτούς φαίνεται πως είναι από το Ηράκλειο.

         Συνάδελφοι, το θέμα των παράλληλων εξαγωγών είναι πολύ σημαντικό και θα το βρούμε μπροστά μας, μια και θα το εκμεταλλευτούν στο έπακρο, πολιτεία και ΜΜΕ, για να κατηγορήσουν τους φαρμακοποιούς. Πρέπει να καταλάβουμε ότι πάνω από όλα είμαστε λειτουργεί υγείας και πρωταρχικό μας μέλημα είναι να εξασφαλίζουμε το φάρμακο στους έλληνες πολίτες και όχι να το εξάγουμε για να απολαύσουμε βραχυπρόθεσμα κέρδη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν κάνουμε πιστοποίηση στην e ΔΑΠ για θέματα που αφορούν αναλώσιμα και ειδικά του σακχάρου. Εάν προκύψει κάτι διαφορετικό θα σας ενημερώσουμε.

         Όσο αφορά λαστιχάκια, συνδετήρες κ.λ.π. Η άποψη του ΔΣ είναι ότι πρέπει να εκτελούμε τις συνταγές μας με τρόπο τέτοιο ούτως ώστε να διασφαλίζουμε όλα τα έγγραφα που τις συνοδεύουν. Οπότε τα λαστιχάκια είναι χρήσιμα για σφεντόνες, όχι όμως και για τη διασφάλιση των συνοδευτικών εγγράφων. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον συνδετήρες.

        Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε νέο δελτίο τιμών φαρμάκων με μειώσεις, προσοχή λοιπόν στις παραγγελίες σας.

         Θέλουμε να σας πούμε δύο πράγματα που αφορούν την Παγκρήτια Τράπεζα και τη συνεργασία του διανεμητικού μαζί της.

Οι λογαριασμοί όψεως που σας ζητήσαμε και που σχεδόν όλοι ανταποκριθήκατε, πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι συμβατική υποχρέωση του διανεμητικού με την τράπεζα, αλλά δεν είναι υποχρέωση του φαρμακοποιού να συνεργάζεται με τη συγκεκριμένη τράπεζα. Μπορείτε με την υπηρεσία του internet banking ανέξοδα και την ίδια στιγμή να μεταφέρετε τα χρήματα σας, στο λογαριασμό της τράπεζας που εσείς επιθυμείτε. Δεν μπορούμε να δώσουμε πάγια εντολή. Επίσης δεν είμαστε υποχρεωμένοι όταν θα κάνουμε συναλλαγές και ειδικά δάνειο να αγοράσουμε μετοχές της τράπεζας. Στο δάνειο χρηματοδοτεί το 90% του τιμολογίου που θα καταθέσουμε με επιτόκιο 7,8% και εάν δεν εξοφληθεί σε 6 μήνες το επιτόκιο αυξάνετε κατά 2,5%.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν εκτελούμε συνταγές που έχουν γραμμένα σκευάσματα με υαλουρονικό (sodium hyaluronate) π.χ. HYALART κ.λ.π.

 

 

                                                     Για το ΔΣ του ΦΣΗ

         Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γραμματέας

 

Τσικανδηλάκης Γιάννης                                      Σκουντάκης Αριστοτέλης