ΠΦΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ REBATE 2017
3 Ιανουαρίου, 2018
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΗΣΥΦΑ
4 Ιανουαρίου, 2018
Εμφάνιση όλων

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ – ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ

ΠΦΣ: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

  • Όπως γνωρίζετε από 1.1.2018      επιβάλλεται περιβαλλοντικό τέλος      στους καταναλωτές που προμηθεύονται πλαστικές σακούλες κατά την αγορά και      την μεταφορά προϊόντων ή εμπορευμάτων. Θα πρέπει λοιπόν να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις στην χρήση των φορολογικών ταμειακών      μηχανών καθώς όλων των άλλων      φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών είσπραξης εσόδων προκειμένου να αναγράφονται στα      παραστατικά πώλησης τόσο το περιβαλλοντικό      τέλος που είναι 3 λεπτά του ευρώ       όσο και ο ΦΠΑ που είναι 24%. Οι λεπτομέρειες καθορίζονται από το      ΦΕΚ 2812/Β/ 10.8.2017
  • Επίσης όλες οικονομικές      συναλλαγές που γίνονται στο φαρμακείο (πληρωμές συνταγών ΕΟΠΥΥ, πληρωμές      λειτουργικών εξόδων , πληρωμές μέσω POS) θα πρέπει να γίνονται μέσω      λογαριασμού της επιχείρησης και όχι      μέσω λογαριασμού που υπάρχει μεν ο ιδιοκτήτης φαρμακοποιός αλλά έχει και      άλλα πρόσωπα συνδικαιούχους π.χ. συγγενικά.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου ΔΕΑΦ 1167412 ΕΞ 2017 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών υπάρχει η υποχρέωση των επιχειρήσεων για τη δήλωση επαγγελματικών Λογαριασμών (IBAN) μέσω taxisnet. Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι οι πάσης φύσεως συναλλαγές εμπορικές ή επιχειρηματικές συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών στις οποίες ο δικαιούχος αποδέχεται την πληρωμή με σύστημα POS (πληρωμή με κάρτες), αποτελούν συναλλαγές της επιχείρησης του και επομένως οι τραπεζικοί λογαριασμοί μέσω των οποίων πραγματοποιούνται, θα πρέπει να αφορούν αποκλειστικά στην επαγγελματική του δραστηριότητα.

ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΓΙΑ POS

ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ