ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Π.Φ.Σ
4 Αυγούστου, 2016
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΝΟΥΠΑ
10 Αυγούστου, 2016
Εμφάνιση όλων

ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ

Φ.Σ.ΧΑΝΙΩΝ 5/8/2016

ΣΤΟ SITE ΤΗΣ esyntagografisi υπάρχει η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Α3γ/Γ.Π.οικ.53790 15/07/2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, τα φάρμακα των θεραπευτικών κατηγοριών Ν03 (αντιεπιληπτικά), Ν05 (ψυχοτρόπα) και Ν06 (Ψυχοαναληπτικά) για τους ανασφάλιστους ασθενείς θα πρέπει να εκτελούνται μόνο σε φαρμακεία νοσοκομείων και όχι σε ιδιωτικά φαρμακεία ή φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.»

Η απορία που αμέσως δημιουργήθηκε ήταν αν αυτά τα φάρμακα θα τα έκοβε η ΗΔΙΚΑ ή θα έπρεπε οι φαρμακοποιοί να μην τα εκτελούν.

Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι το σύστημα περικοπής αυτών των φαρμάκων δεν είναι έτοιμο ακόμη και η ανακοίνωση ήταν εσπευσμένη. Στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» που θα αναφέρεται σε αντιψυχωσικά και επιλεκτικά σε συγκεκριμένα φάρμακα από άλλες κατηγορίες όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Ενδιαφέρον έχει ότι η ανακοίνωση αναφέρεται μόνο στους ασθενείς με «Ταμείο πρόνοιας – Δικαιούχους του νόμου 4368/2016» (όσους δηλαδή τα ελάμβαναν από τα Νοσοκομεία στο παρελθόν και όχι όλοι οι δικαιούχοι του Ν.4368 αλλά μόνο της Πρόνοιας) και όσους ακόμη πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια (κάτω από 2400 ευρώ ετησίως), οι οποίοι θα παίρνουν τα συγκεκριμένα φάρμακα από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων.

Συνοψίζοντας σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να εκτελείτε αυτό που βλέπετε ανοίγοντας τη συνταγή στην οθόνη και ότι τον κόφτη θα τον ενεργοποιήσει η ΗΔΙΚΑ και όχι οι φαρμακοποιοί.

 

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι συνταγές αναλωσίμων Σακχαρώδη διαβήτη οι «Δικαιούχοι του Ν.4368/2016» όσο και οι «Ταμείο Πρόνοιας-Δικαιούχοι του Ν.4368» τα προμηθεύονται μόνο από τα νοσοκομεία. (προσοχή γιατί λανθασμένα παραπέμπονται από Ιατρούς στα ιδιωτικά φαρμακεία για την εκτέλεση – άλλωστε οι συνταγές αυτές δεν μπορούν να περαστούν στο e-ΔΑΠΥ και φέρουν ίδιο ΑΜΑ με ΑΜΚΑ)