Εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τους ανασφάλιστους
19 Απριλίου, 2016
μαραθωνιοσ
1ος Μαραθώνιος Κρήτης 8 Μαϊου 2016
6 Μαΐου, 2016
Εμφάνιση όλων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΙΚΑΝΔΗΛΑΚΗ Γ. ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΕΣΤΑ

Συνάδελφοι,

Αποφάσισα για δύο λόγους, να επικοινωνήσω μαζί σας με επιστολή, αντί να τοποθετηθώ στην προχθεσινή συνέλευση .

  1. Η τροπή που πήρε η συζήτηση για το θέμα της ΕΤΕΣΤΑ, πιστεύω ότι δε θα προσέφερε τίποτα στους συναδέλφους απ’ αυτά που θα έλεγα.
  2. Τα γραπτά μένουν.

       Όσον αφορά το θέμα ‘’ΕΤΕΣΤΑ’’, παρότι έχω τοποθετηθεί αρκετές φορές θα το ξανακάνω και σήμερα.

Ο λόγος που το κάνω, είναι να προβληματιστούμε όλοι και να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη.

α) Πίστευα λοιπόν και εξακολουθώ να πιστεύω ότι κανένα συνδικαλιστικό όργανο (πρωτοβάθμιο ή δευτεροβάθμιο) δεν έχει δικαίωμα να δημιουργεί και να λειτουργεί εταιρίες οποιασδήποτε μορφής με σκοπό το κέρδος. Toίδιο ισχύει και για το ΙΔΕΑΦ παρότι με τη σημερινή του μορφή, προσφέρει σημαντικό έργο.

β) Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι ‘’τα δεδομένα που έχουμε στο φαρμακείο μας από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα δε μας ανήκουν’’, μια και όλοι πληρώνουν γι’ αυτά (ασθενείς – ΕΟΠΥΥ).

γ) Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω πως ακόμα κι αν πάρουμε την εκδοχή ότι τα δεδομένα μας ανήκουν και πάλι δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα της εκμετάλλευσης με σκοπό το κέρδος.

Θα μπορούσαμε όμως να συνεργαστούμε με το πανεπιστήμιο ή τα πανεπιστήμια της χώρας και να χρησιμοποιηθούν για λόγους υγείας των ασφαλισμένων.

‘’Να είναι αν θέλετε ‘’, η όλη προσπάθεια, μια προσφορά των φαρμακοποιών προς τους Έλληνες πολίτες .

Πιστεύω λοιπόν πως η όποια προσπάθεια γίνει, από δω και στο εξής, για μια νέα ΕΤΕΣΤΑ, είναι καταδικασμένη να αποτύχει, εάν πάει στη λογική να το εκμεταλλευτούμε εμείς και όχι οι άλλοι με σκοπό το κέρδος.

     Τώρα όσον αφορά το ωράριο, αυτό που πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω, είναι ότι πρέπει να πάμε σε μια λογική που αφ ενός μεν θα προστατεύει, όλα τα φαρμακεία, ειδικά όμως, τα μικρά και αδύνατα, αφετέρου δε να μη γίνουμε σκλάβοι του πάγκου και της δουλειάς .

Πρέπει λοιπόν να επεξεργαστούμε πολύ σύντομα, ‘’χθες’’  θα έλεγα, ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει τη λειτουργία όλων των φαρμακείων, χωρίς να φτάσουμε όμως σε καταστάσεις δικαστικών προσφυγών, που θα δημιουργήσουν χάος και ανασφάλεια, που τελικά θα πληρώσουν πολίτες και φαρμακοποιοί

Θα πρέπει ίσως, να επαναφέρουμε την πρόταση για έως 48 ώρες την εβδομάδα και αυξημένες εφημερίες, που ανάλογα με την περιοχή και τις ανάγκες που υπάρχουν, οι τοπικοί σύλλογοι σε συνεργασία με την περιφέρεια, να επεξεργάζονται και να εφαρμόζουν ωράριο και εφημερίες.

Η τήρηση τους θα είναι στη δικαιοδοσία του συλλόγου, ο οποίος σε συνεργασία με την περιφέρεια θα επιβλέπει για το αν τηρείται η όχι.

Αυτό όμως προϋποθέτει τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του πειθαρχικού με δικαστικό.

Υ.Γ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Προς το συνάδελφο Δημήτρη Καραγεωργίου .

 

Στη συνέλευση, πιστεύω ότι δεν λοιδορήθηκες, όπως ισχυρίστηκες στην τοποθέτησή σου, δε σε κατηγόρησε σχεδόν κανείς ως τον μόνο φταίχτη. Όμως Δημήτρη , θα σου θυμίσω τη ρύση για τη γυναίκα του Καίσαρα, ‘’πρέπει να είναι και να φαίνεται’’ και αν πάρουμε ως δεδομένο ότι ‘’είσαι’’, προς τα έξω όμως η όλη σου συμπεριφορά, δείχνει ότι δεν ‘’φαίνεσαι’’.

 

Τσικανδηλάκης Γιάννης

Πρόεδρος του Φ.Σ.Η.