ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/06/15
8 Ιουνίου, 2015
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΣΡ
9 Ιουνίου, 2015
Εμφάνιση όλων

Επιστολή στους συναδέλφους-Δελτίο τύπου απεργίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ   ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 10/6/2015

         Τα φάρμακα είτε είναι συνταγογραφούμενα είτε όχι, έχουν αντενδείξεις, περιορισμούς, αλληλεπιδράσεις και παρενέργειες και πρέπει να πωλούνται όλα μόνο από τα φαρμακεία. Η διάθεσή τους μέσα από άλλα σημεία πώλησης, ενισχύει το κέρδος εις βάρος της ασφαλούς χρήσης τους, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.

         Τα νέα μέτρα πλήττουν ευθέως τον πυρήνα της δουλειάς μας που είναι το φάρμακο, έτσι ώστε όχι μόνο να συζητάμε τώρα για την απώλεια ύλης του φαρμακείου αλλά και των υπηρεσιών που προσπαθούμε να κατοχυρώσουμε. Ολόκληρο το θεμελίωμα του φαρμακείου ως μοναδικού σταθμού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα τεθεί σε αμφισβήτηση, από όλους εκείνους οι οποίοι μηχανεύονται τρόπους για το σφετερισμό της δουλειάς μας, την προσβολή του επιστημονικού μας έργου και της προσφοράς μας.

          Ο κυρίαρχος ρόλος μας στη διαχείριση του κοινωνικού αγαθού που λέγεται φάρμακο, δεν μας επιτρέπει εκπτώσεις στην φροντίδα και στην αντιμετώπιση του συνόλου των φαρμάκων ως εξίσου σημαντικών για την υγεία, έχοντας δώσει όρκο και υπόσχεση για την διασφάλιση της ποιότητας ζωής κάθε πολίτη, χωρίς να προτάσσουμε την αξία, το κέρδος και το κόστος όπως τώρα προωθείται.

         Οι φαρμακοποιοί του Νομού Χανίων απεργούν την Τετάρτη 10-6-2015, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του ΠΦΣ. Αν δεν δείξουμε αυτήν την ώρα την αντίθεσή μας σε αυτά που ετοιμάζονται, θα είναι σαν να τα αποδεχόμαστε. Θα υπερασπιστούμε λοιπόν με αξιοπρέπεια τη διαρκή προσφορά μας στο σύστημα υγείας και στην τοπική κοινωνία, σε πείσμα όλων όσων θέλουν να ξεχνούν ότι μας χρωστούν και δεν τους χρωστάμε, αποδεικνύοντας ότι βάζουμε πλάτη όταν πρέπει αλλά και ότι δεν συμβιβαζόμαστε εκεί που πρέπει, σε θέματα ουσίας.

                                                                                    Χανιά 8/6/2015

                        Ο Πρόεδρος                                        Η Γραμματέας

 

               Κατσαράκης Εμμανουήλ                          Μουντάκη   Ελένη

 

Δελτίο τύπου απεργίας 10-06-2015