Επιστολή προς τους συναδέλφους Φ.Σ.Χ.
6 Μαρτίου, 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 & 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
7 Μαρτίου, 2014
Εμφάνιση όλων

Επιστολή Προέδρου ΦΣΗ για την απεργία

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προκήρυξε 48ωρη απεργία για την Δευτέρα και Τρίτη 10 και 11 του Μαρτίου. Το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία, καθώς και την Τρίτη σε έκτακτο ΔΣ του ΠΦΣ όπου θα συμμετάσχουν οι έξι πρόεδροι των μεγαλυτέρων συλλόγων της χώρας και στο οποίο θα αποφασιστεί η κλιμάκωση ή όχι των κινητοποιήσεων ανάλογα και με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν από τις συζητήσεις μεταξύ Τρόικας ,κυβέρνησης και ΠΦΣ.
Σαν πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου απευθύνομαι σε όλους τους φαρμακοποιούς – μέλη του συλλόγου μας, για να σας πω για μια ακόμη φορά ότι η αλήθεια είναι πως έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν με πολύ λίγα όπλα στη φαρέτρα μας για να πολεμήσουμε τον αντίπαλο, ο οποίος όπως βλέπετε είναι και δυνατός και φαίνεται να έχει το πάνω χέρι. Το αν πραγματικά το έχει ή όχι ,θα φανεί κι από τη δική μας στάση στις όποιες κινητοποιήσεις θα γίνουν από την πλευρά μας. Μέχρι τώρα με ευθύνη και των συλλογικών μας οργάνων οι κινητοποιήσεις που έγιναν, πολλές φορές δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα και ο βασικός λόγος είναι ο τρόπος που λειτούργησε η ηγεσία του ΠΦΣ. Φαίνεται όμως τώρα να συνειδητοποιεί το μέγεθος του προβλήματος ,να μην εμπιστεύεται πια τις όποιες υποσχέσεις δίνονται από τα κυβερνητικά στελέχη και μας ζητούν να συστρατευθούμε και να πιέσουμε την πολιτεία να ορθώσει το ανάστημα της για να μην φτάσουμε στον ολοκληρωτικό αφανισμό του Ελληνικού φαρμακείου.

Προσωπικά, σαν Τσικανδηλάκης θέλω να πιστεύω ότι αυτή τη φορά λένε την αλήθεια και δεν θα φτάσουν πάλι στο παρά πέντε χωρίς να έχουμε πάρει τις διαβεβαιώσεις οι οποίες χρειάζονται ώστε να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί.
Για το λόγο αυτό ζητώ από όλους τους φαρμακοποιούς του νομού Ηρακλείου να συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία. Ανοιχτά για την εξυπηρέτηση του κοινού θα παραμείνουν μόνο τα εφημερεύοντα φαρμακεία. Ιδιαιτέρως ζητώ από τους συναδέλφους που ακολουθούν το διευρυμένο ωράριο να απεργήσουν εκτός και αν εφημερεύουν. Επιπλέον, παρακαλώ τα μονοεδρικά φαρμακεία να απεργήσουν ενημερώνοντας το κοινό πως θα εξυπηρετηθεί από το κοντινότερο εφημερεύον φαρμακείο.

Συνάδελφοι, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου πάντα πρωτοπορούσε στις κινητοποιήσεις του κλάδου και πρέπει για άλλη μια φορά να είναι μπροστάρης.
Αν θέλουμε να έχουμε παρόν και μέλλον πρέπει να αγωνιστούμε και πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί .Οι καιροί που κάποιοι μόνο αγωνίζονταν, έχουν περάσει. Τώρα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί.

Για το λόγο αυτό ,σας καλώ όλους όσοι δεν εφημερεύετε την Δευτέρα στις 11:45 να είστε έξω από το κτήριο της Περιφέρειας στην πλατεία Ελευθερίας όπου και οι τέσσερις Φαρμακευτικοί Σύλλογοι του νησιού θα επιδώσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον περιφερειάρχη.
Σας ευχαριστώ , και περιμένω ενωμένοι να δώσουμε και αυτή τη μάχη.

Γιάννης Τσικανδηλάκης

Πρόεδρος ΦΣΗ