ΝΕΟ ΔΣ ΣΤΟ ΦΣΗ
18 Δεκεμβρίου, 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ
17 Μαρτίου, 2020
Εμφάνιση όλων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΦΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΣΗ

Συνάδελφοι,

Μετά από 28 χρόνια στη διοίκηση του Φ.Σ.Η, αποφάσισα να αποχωρήσω δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε νέους συναδέλφους να αναλάβουν τη διοίκηση του Συλλόγου. Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι από εσάς, θα παραμείνω ως απλό μέλος στο Δ.Σ. του Φ.Σ.Η , όχι για να συνεχίσω να ασκώ διοίκηση, αλλά για να βοηθήσω την επόμενη τριετία τους συναδέλφους του νέου συμβουλίου με τις μικρές δυνάμεις μου αλλά και με την εμπειρία όλων αυτών των χρόνων. Θα παραμείνω επίσης στη διοίκηση του Π.Φ.Σ, εφόσον εκλεγώ στις εκλογές του Ιουνίου.

Αποχωρώντας από τη διοίκηση του Φ.Σ.Η, πραγματικά νιώθω γεμάτος γι’ αυτά που μου πρόσφερε η θέση μου είτε ως γραμματέα είτε ως προέδρου του Φ.Σ.Η. Και μου προσέφερε πολλά, όπως: πλατύτερη και βαθύτερη γνώση των προβλημάτων του κλάδου, γνωριμίες και εμπειρίες από τα συνέδρια και τους αγώνες, αναγνωρισιμότητα.

Πάνω απ’ όλα όμως μου προσέφερε δύο πράγματα που για μένα αποτελούν υπέρτατες αξίες: πρώτο, την αγάπη που πήρα όλα αυτά τα χρόνια από το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων και δεύτερο, την ικανοποίηση από τους αγώνες που κάναμε, αφενός για το συμφέρον των συναδέλφων και αφετέρου για τη μεγιστοποίηση της δυνατότητας του έλληνα ασθενή να έχει πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό που λέγεται φάρμακο.

Ως πρόεδρος ανέλαβα έναν Σύλλογο με πολύ υψηλά στάνταρτς και η προσπάθεια η δική μου και των συνεργατών μου ήταν, όχι μόνο να τον κρατήσουμε στο ίδιο επίπεδο, αλλά και να τον αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο και ανάλογα με τις απαιτήσεις της εποχής. Αν το πετύχαμε ή όχι, εσείς το γνωρίζετε.

Μπορώ όμως να πω ότι φεύγω αφήνοντας πίσω ένα διανεμητικό λογαριασμό από τους καλύτερους και τους πιο οργανωμένους-απ’ ό,τι λένε-στη χώρα και μεγάλη συμβολή σ’ αυτό έχουν οι εργαζόμενοι στο σωματείο του διανεμητικού λογαριασμού.

Καταφέραμε επίσης να αποκτήσουμε νέα αίθουσα, ιδιοκτησίας του Φ.Σ.Η , ανακαινισμένη,με οργανωμένο γραφείο, με δύο υπαλλήλους, για τον Φ.Σ.Η. και τον διανεμητικό.

Συνάψαμε με την Παγκρήτια Τράπεζα σύμβαση -και είμαστε ο μοναδικός σύλλογος στη χώρα που το έχει πετύχει- με την οποία εξασφαλίσαμε δάνειο κίνησης μέσω του διανεμητικού λογαριασμού.

Δώσαμε το έρεισμα και το έναυσμα στον ΣΥΦΑΚ, ώστε να δημιουργήσει το πρώτο οργανωμένο δίκτυο φαρμακείων στη χώρα.

Διοργανώσαμε πολλές υψηλού επιπέδου επιστημονικές ημερίδες, καθώς και επιτυχημένα Παγκρήτια συνέδρια υπό την ευθύνη του Φ.Σ.Η.

Πρωτοπόροι και δυναμικοί στον συνδικαλιστικό χώρο, πραγματοποιήσαμε πάρα πολλές κινητοποιήσεις, ειδικά τη δύσκολη περίοδο του μνημονίου.

Κάναμε ουσιαστικές παρεμβάσεις σε κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του νομού μας.

Αναπτύξαμε επί το πλείστον καλές σχέσεις με τους συλλόγους ασθενών.

Βέβαια, αναγνωρίζω ότι σαφώς υπήρχαν και άλλες ιδέες να υλοποιήσουμε και άλλα πράγματα να κάνουμε και με πολύ καλύτερο τρόπο, όμως μπορώ να πω ότι, τουλάχιστον, αγωνιστήκαμε με εντιμότητα και αφοσίωση.

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους συνδικαλιστές με τους οποίους συνεργάστηκα κατά τη μακρόχρονη θητεία μου στη διοίκηση του Φ.Σ.Η. Από όλους πήρα πράγματα, από ορισμένους λίγα, από τους περισσότερους πολλά. Τους ευχαριστώ που μου μεταλαμπάδευσαν την πείρα τους, τις αξίες τους και τις αρχές τους στα δύσκολα μονοπάτια του συνδικαλισμού.

Όμως, πάνω απ’ όλα είμαι ευγνώμωνσε όλους εσάς τους συναδέλφους του Φ.Σ.Η που μας εμπιστευτήκατε, καταρχήν με την ψήφο σας, αλλά και με τη διαρκή υποστήριξή σας στις επιλογές της διοίκησης, πράγματα που μας έδιναν δύναμη να προχωρήσουμε και να παράξουμε έργο.

Την ίδια αγάπη και εμπιστοσύνη σας ζητώ να δώσετε και στα μέλη της νέας διοίκησης, γιατί είμαι σίγουρος ότι μπορούν να πετύχουν πολλά και ακόμα περισσότερα από την απερχόμενη διοίκηση, καθώς συνδυάζουν νιάτα, όρεξη και ήθος.

Συνάδελφοι ,

Σε όλη τη συνδικαλιστική-διοικητική μου δράση είχα πάντα ως γνώμονα το συμφέρον του φαρμακοποιού και όχι το προσωπικό μου ή το συμφέρον μεμονωμένων συναδέλφων και, αν αδίκησα κάποιον από εσάς, να γνωρίζετε πως δεν έγινε με υστεροβουλία.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς και θα είμαι δίπλα σας όποτε και σε όποιον με χρειαστεί.

Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΣΗ

       ΤΣΙΚΑΝΔΗΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ