ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΣΧ
6 Μαρτίου, 2015
18η Παιδιατρική Διημερίδα Συλλόγου Παιδιάτρων Ιδιωτικού Τομέα Κρήτης
16 Μαρτίου, 2015
Εμφάνιση όλων

Επισημάνσεις κατά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση στα Χανιά

Προβλήματα ζητούν λύση

Επισημάνσεις κατά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση στα Χανιά (αναδημοσίευση από Χ.Ν)

 

         Η κατοχή πολλαπλών αδειών ανά φαρμακοποιό, το ωράριο των φαρμακείων που δεν τηρείται καθώς και η  διακίνηση φαρμάκων μέσω του Διαδικτύου είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των φαρμακοποιών στη χώρα μας.
         Οι παραπάνω επισημάνσεις έγιναν στη διάρκεια της Γενικής τακτικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φαρμακοποιών Χανίων που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί.
         Στη Συνέλευση έγινε  έγκριση του ισολογισμού για το 2014, διοικητικός απολογισμός, ενώ τα μέλη συμφώνησαν στην πρόταση για τη δημιουργία διανεμητικού λογαριασμού, με κοινό κωδικό, όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι συνταγές και θα αποστέλλονται στα κεντρικά γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει λιγότερη γραφειοκρατία και γρήγορη διεκπεραίωση. Στη συνέλευση παρευρέθηκε και μίλησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος, ενώ παράλληλα άκουσε τα προβλήματα και τις θέσεις του Συλλόγου Χανίων.
         Ο κ. Λουράντος, σε δήλωσή του  στα “Χ.Ν.”, τόνισε ότι «ο κάθε φαρμακοποιός πρέπει να έχει μόνο μία άδεια, όπως ίσχυε από παλιά και όπως ισχύει και στην Ευρώπη. Η προσπάθεια δημιουργίας αλυσίδων φαρμακείων από μεγάλες πολυεθνικές, δεν θα οφελήσει τους ασφαλισμένους, γιατί οι εταιρείες αυτές βλέπουν τον κάθε ασφαλισμένο σαν έναν αριθμό και όχι σαν άνθρωπο». Ο κ. Λουράντος υπογράμμισε επίσης ότι «δυστυχώς το ωράριο των φαρμακείων είναι χαώδες. Ανοίγουν και κλείνουν ό,τι ώρα θέλουν, ενώ πολύ σύντομα θα σταματήσουμε τις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις, αφού δεν θα υπάρχει λόγος, όταν ο καθένας μπορεί να λειτουργεί όπως θέλει. Ζητάμε από την κυβέρνηση να ορίσει ένα ωράριο σύμφωνα με τα ισχύοντα της Ε.Ε.».
           Στη Συνέλευση ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων Μανώλης Κατσαράκης παρουσίασε τις ενέργειες και τις δράσεις του Συλλόγου το 2014, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου -έχοντας ήδη συγκεντρώσει έτοιμο και ταξινομημένο ιατροφαρμακευτικό υλικό- ήταν εύκολο να εξοπλίσουμε άμεσα το ιατρείο της Γαύδου, όταν αυτό ζητήθηκε, όπως κάναμε και στην περίπτωση των πλημμυροπαθών στη Σερβία, αλλά και με ανθρωπιστικές αποστολές ιατροφαρμακευτικού υλικού στη Λωρίδα της Γάζας». Επίσης ο κ. Κατσαράκης παρουσίασε τις κοινές δράσεις με τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Χανίων, μία από αυτές, όπως υπογράμμισε, ήταν «η στήριξη του κοινωφελούς έργου του Φ.Σ. Χανίων με τη συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού από το φαρμακεία, κατά προτροπή του Συλλόγου, μετά από αιτήματα από Φορείς, με την αποστολή φαρμάκων σε ΟΚΑΝΑ, Κοινωνικό Φαρμακείο κ.α.».

Read more: http://www.haniotika-nea.gr/provlimata-zitoun-lisi-5/#ixzz3Tsutv995
Under Creative Commons License:
Attribution Non-Commercial
Follow us:
@HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook