Αίτημα για Διευκρινήσεις για τον τρόπο χορήγησης αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού

fslasithiou logo
Διοικητικό Συμβούλιο Φ.Σ. Λασιθίου
25 Αυγούστου, 2011
news image
Για τους Φαρμακοποιούς
26 Αυγούστου, 2011
fslasithiou logo
Διοικητικό Συμβούλιο Φ.Σ. Λασιθίου
25 Αυγούστου, 2011
news image
Για τους Φαρμακοποιούς
26 Αυγούστου, 2011
Εμφάνιση όλων

Αίτημα για Διευκρινήσεις για τον τρόπο χορήγησης αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού

Ρέθυμνο, 28/2/2013

 

                                                                                                    

                                                                                                     Αρ. Πρωτ. : 51

 

ΑΙΤΗΜΑ

 

 

 

Προς: Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου

 

Θέμα:«Διευκρινήσεις για τον τρόπο χορήγησης αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού από τα φαρμακεία»

 

Συνάδελφοι, όπως είναι γνωστό, με έγγραφο της 28-1-2013 και αρ.πρωτοκ.4314  του ΕΟΠΥΥ, τα αναλώσιμα ΣΔ δε θα αναγράφονται σε συνταγές, όπως μέχρι σήμερα, αλλά μόνο σε παραπεμπτικά-γνωματεύσεις ιατρών.

   Σε μεταγενέστερο Δελτίο Τύπου της 6-2-2013, ο ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει πως δε θα υπάρχει η διαδικασία της δαπάνης, αλλά οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν μόνο τη συμμετοχή, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται με ποιο τρόπο τα φαρμακεία θα εκτελούν τα παραπεμπτικά ώστε να αιτηθούν το υπολειπόμενο ποσόν από τον ΕΟΠΥΥ, αφήνοντας τους φαρμακοποιούς να αναρωτιούνται αν θα πρέπει να εγγραφούν στην υπηρεσία e-ΔΑΠΥ.

   Με επιστολή στις 20-2-2013 της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης του τμήματος: Παρακολούθησης & Αξιοποίησης Ελέγχων Κα. Π. ΛΙΤΣΑ μας ενημέρωνε ότι στα πιστοποιημένα στο e-ΔΑΠΥ Υλικών φαρμακεία η εξόφληση δαπανών αναλωσίμου διαβητολογικού υλικού θα γίνεται την ίδια χρονική στιγμή που θα εξοφλούνται και οι συνταγές φαρμάκων (αφού θα έχουν κατατεθεί σε ξεχωριστό φάκελο και με ξεχωριστό τιμολόγιο).

   Τέλος, με ανακοίνωσή της Πέμπτης 21-2-2013, ο ΠΦΣ μας γνωστοποιεί πως τα φαρμακεία δε θα προβούν σε καμία διαδικασία πιστοποίησης στο e-ΔΑΠΥ, όσον αφορά την παροχή αναλωσίμων διαβητολογικού υλικού.

 

   Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση ιατρικών παραπεμπτικών με αναλώσιμο διαβητολογικό υλικό και για τον τρόπο μεταχείρισης τους στη συνέχεια ώστε να αποζημιώνονται τα φαρμακεία, και επειδή γνωρίζουμε πως από 1-3-2013 δεν ισχύουν οι συνταγές με αναλώσιμα ΣΔ, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν τα φαρμακεία από 1-3-2013 ώστε να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των εν λόγω περιστατικών.

  Σε περίπτωση μη έγκαιρης απάντησης, και καθώς υπάρχει πλήρης ασάφεια γύρω από το θέμα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου θα δώσει την οδηγία στα μέλη του να μην εκτελούν καμία συνταγή αλλά και να μην κάνουν δεκτά παραπεμπτικά με αναλώσιμο διαβητολογικό υλικό, αφού δεν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη της όποιας οδηγίας χωρίς καμία διασφάλιση.

 

 Συναδελφικά

 

Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου

          Ο Πρόεδρος                                                                                             Ο Γραμματέας

                                                                                     

        Σ. ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗΣ                                                                                       Κ .ΒΑΡΔΙΑΜΠΑΣΗΣ

 

Επισυνάπτεται το αίτημα εδώ