Οδηγίες για αντλία ινσουλίνης
23 Ιουλίου, 2012
Σχετικά με τη μη δυνατότητα συνταγογράφησης στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ορισμένων κατηγοριών φαρμάκων και αναλωσίμων υλικών
26 Ιουλίου, 2012
Εμφάνιση όλων

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Συνάδελφοι,

σας προωθώ το ΕΠΕΙΓΟΝ του ΠΦΣ, που αφορά τα νεότερα γιά την πληρωμή του τιμολογίου του Μαϊου. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Η κατάσταση είναι δύσκολη .

Εμείς ,όπως σας έχω και χθες σημειώσει , περιμένουμε την απόφαση του ΠΦΣ, αύριο Τετάρτη ,γιά το ΔΕΟΝ ΓΕΝΕΣΘΑΙ .

Η άποψή μου πάντως είναι ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε στην όποια κινητοποίηση (διακοπή της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ) εφόσον έχουμε ξεκαθαρίσει πότε σταματάμε !!!

Η προηγούμενη εμπειρία που ζήσαμε δεν είναι η καλύτερη . Εκτιμώ πως θα πρέπει να αποσυνδεθεί η παύση της πίστωσης από την εξόφληση η όχι του τιμολογίου (ανεξάρτητα με τον κολυβοποιημένο ή όχι ,τρόπο που γίνεται ) .

Εμείς κόβουμε την πίστωση γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ . Επιμένουμε δε σε αυτήν μας την στάση ,γιατί αυτό μας επιβάλει η ίδια η αγορά, που δεν μπορεί να δεχθεί παράταση εξόφλησης των υποχρεώσεών μας ,όπως ούτε και οι πελάτες μας μπορούν να περιμένουν στην επόμενη ζωή να προμηθευτούν το φάρμακό τους ,αλλά την συγκεκριμένη ημέρα που αναφέρεται στην συνταγή.

Η απαγκύστρωση επομένως από την διάτρητη σύμβαση που έχει υπογραφεί, πρέπει να αποτελέσει την νέα μας πολιτική .

Λέμε λοιπόν ναί, στις συλλογικές συμβάσεις αλλά όχι στις ετεροβαρείς ,διάτρητες και κουρελιασμένες συμβάσεις ,που υπογράφονται από τους κυβερνητικούς μόνο γιά το θεαθήναι ,από εμάς δε γιά να πούμε ότι κάτι κάναμε …

Θα πρέπει να κάνουμε, προς πάσαν κατεύθυνση γνωστό ότι ,το φαρμακείο μπορεί να προμηθεύει φάρμακα τον πολίτη με πίστωση μέσω του ασφαλιστικού συστήματος υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει σταθερό πλαίσιο ροής χρημάτων προς το σύστημα .

Διαμαρτυρόμενοι γι αυτήν λοιπόν την απαράδεκτη στάση των χαρτογιακάδων ,παπατζήδων που κοροϊδεύουν ,προσπαθώντας εις μάτην να κερδίσουν χρόνο ,ότι η ΠΙΣΤΩΣΗ ΚΟΒΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΑΝ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΌΧΙ ΚΆΠΟΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ .

Δέν είμαστε ,ως εκ τούτου διατεθειμένοι να συρθούμε σε άτακτη υπαναχώρηση ,όπως συνέβη την προηγούμενη φορά (κινητοποίηση Μαϊου ),αλλά λειτουργούμε συγκροτημένα αντιδρώντας σε πολιτικές αδιέξοδες που αφορούν στο φάρμακο .

Λέμε ότι μετά από 2 χρόνια φοβερών περικοπών στον χώρο του φαρμάκου και της έκθεσης του κλάδου σε ανεπανάληπτη πίεση από οργανωμένα συμφέροντα που εν χορώ εφαρμόστηκε με τους κυβερνητικούς και τους εξ Εσπερίας φίλους τους ,ότι : ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΤΣΙ ,Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ,ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ .ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ !!!

Σήφης Σπαντιδάκης

Πρόεδρος Φ.Σ .Ρεθύμνου