ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤO 1 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
2 Ιανουαρίου, 2014
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ
8 Ιανουαρίου, 2014
Εμφάνιση όλων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Φ.Σ.ΧΑΝΙΩΝ 03-01-14

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου ο οποίος έχει αναλάβει τον έλεγχο και την πληρωμή των παλαιών οφειλών της ΔΕΗ προς τα φαρμακεία της Κρήτης, μας ζητήθηκαν επιπλέον δικαιολογητικά για πολλά φαρμακεία. Παρακαλούμε να ανταποκριθείτε άμεσα για να μπορέσουμε να πληρωθούμε εντός του Ιανουαρίου.

Σας υπενθυμίζουμε την κατάθεση της απογραφής των ναρκωτικών με τα υπόλοιπα του προηγούμενου χρόνου στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας μέχρι τις 15-01-2014.

Η διαδικτυακή πύλη ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ (https://www.eopyykmes.gr) έχει ανοίξει και από εκεί εκτυπώνουμε τη βεβαίωση για το REBATΕ, τις περικοπές, και τις κρατήσεις οι οποίες έγιναν για το ταμείο μας ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ. Η βεβαίωση αποτελεί οδηγό για την δημιουργία πιστωτικού τιμολογίου προς τον ΕΟΠΥΥ το οποίο πρέπει να καταχωρηθεί στα έξοδα του προηγούμενου έτους. Δεν υπάρχει εντολή στον ΕΟΠΥΥ Χανίων για την παραλαβή του, οπότε μετά την καταχώρηση από το λογιστή θα το φυλάξουμε μέχρι νεωτέρας. Στην ίδια πύλη είναι πλέον διαθέσιμη και η ανάλυση ανά μήνα με τα ακριβή στοιχεία.

Η διαδικτυακή πύληe-Invoicing (https://einvoicing.unisystems.gr) η οποία είχε αναλάβει τη επεξεργασία των συνταγών ΕΟΠΥΥ από 10/2012 έως και 7/2013 (τιμολόγια ημερομηνίας 31/12/12 έως και 10/10/2013) ενημέρωσε ότι πολλά φαρμακεία δεν έχουν κατεβάσει και εκτυπώσει τα τιμολόγια για τα έξοδα αυτοματοποιημένης διαχείρισης των συνταγών (κόστος 0,04 λεπτά ανά συνταγή). Και αυτά τα τιμολόγια μπαίνουν στα έξοδα του φαρμακείου. Επικοινωνία email: [email protected]

Το νέο δελτίο τιμών θα είναι πιθανότατα έτοιμο μέχρι 20 Ιανουαρίου. Συνήθως η περίοδος που δίνεται στα φαρμακεία, είναι ένας 15 ημέρες ακόμη για την απαλλαγή από το stock, οπότε οι νέες τιμές θα ισχύσουν με επιφύλαξη από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Το μέτρο του ενός ευρώ ανά συνταγή πήρε αναβολή, μέχρι την οριστικοποίηση των περιπτώσεων των εξαιρέσεων όπου δεν θα καταβάλλεται (μάλλον θα είναι αυτές οι περιπτώσεις της καταβολής της μηδενικής συμμετοχής) και να ετοιμαστεί σχετικά η ΗΔΙΚΑ.