ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ
8 Ιανουαρίου, 2014
Ενημερωτικό πιστωτικών τιμολογίων για Rebate και περικοπές ποσών από συνταγές
13 Ιανουαρίου, 2014
Εμφάνιση όλων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Φ.Σ.ΧΑΝΙΩΝ 10-01-14

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ          

ΤΗΛ:2821044109, FAX:2821044207, e-mail: [email protected], site: www.fskriti.gr

 

To Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων το οποίο προήλθε από τις εκλογές της 8ης Δεκεμβρίου του 2013, συγκροτήθηκε σε σώμα στις 8-01-2014 και εξελέγησαν:

Πρόεδρος: Κατσαράκης Μανόλης, Αντιπρόεδρος: Κατσαντώνης Νίκος, Γραμματέας: Μουντάκη Ελένη, Ταμίας: Καμαριανάκης Χρήστος, Mέλη: Βαλυράκης Στέλιος, Καραβιτάκης Μανόλης, Κυπραίου Μαρία, Παπαδάκης Μανόλης, Ραϊσάκης Κώστας.

Ο Βαλυράκης Στέλιος συμμετέχει στο Δ.Σ. του Κοινωνικού Φαρμακείου και η Κυπραίου Μαρία θα εκπροσωπεί το Σύλλογο στον ΟΚΑΝΑ.

 

Επισυνάπτονται αναλυτικές οδηγίες του ΠΦΣ για την έκδοση των Πιστωτικών τιμολογίων προς τον ΕΟΠΥΥ για τον προηγούμενο χρόνο, τα οποία πρέπει να καταχωρηθούν στα βιβλία της επιχείρησης. Δεν υπάρχει οδηγία παραλαβής των Πιστωτικών από τον ΕΟΠΥΥ και τα φυλάσσουμε ατομικά. Για τα φαρμακεία τα οποία έχουν εκχωρήσεις ή κατασχέσεις, οι μήνες 8ος και 9ος επεξεργάστηκαν από τις τοπικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και η βεβαίωση για το REBATE δεν έχει ακόμη εκδοθεί. Τα τηλέφωνα της ΚΜΕΣ είναι: 2103407402 έως -11.

 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Οίκο Ναύτου, στον οποίο αποστείλαμε τα συμπληρωματικά στοιχεία που ζητήθηκαν, δεν υπάρχει τίποτα νεώτερο για τις πληρωμές των παλαιών χρωστούμενων.

 

Η διαδικασία έκδοσης φορολογικής ενημερότητας εξακολουθεί να γίνεται ηλεκτρονικά με τη διαφορά ότι οι βεβαιώσεις που εκδίδονται ισχύουν για 2 μήνες. Στις περιπτώσεις που υπάρχει εκκρεμότητα με την εφορία το σύστημα δεν επιτρέπει την ηλεκτρονική έκδοση και απαιτείται επίσκεψη στην Δ.Ο.Υ. και υποβολή αίτησης. Στις περιπτώσεις ρύθμισης της οφειλής, εκδίδεται ενημερότητα ενός μήνα.

 

Τα τελευταία νέα από τον ΠΦΣ δείχνουν ότι το φαρμακείο για ακόμη μια φορά βάλλεται από «συμφέροντα» τα οποία εξακολουθούν να επανέρχονται και να διατηρούν ανοικτά προς συζήτηση όλα τα θέματα, με προφανή στόχο την απόσπαση μέρους της ύλης, του κέρδους και των κεκτημένων των φαρμακοποιών. Μετά από την έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ την Κυριακή 12-1-2014, θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση.