ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Φ.Σ.Η.
7 Φεβρουαρίου, 2012
EOPPY logo
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΚΑΠΗ
7 Φεβρουαρίου, 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Φ.Σ.Η.
7 Φεβρουαρίου, 2012
EOPPY logo
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΚΑΠΗ
7 Φεβρουαρίου, 2012
Εμφάνιση όλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Φ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Σχετικά με τα αναγραφόμενα στις εφημερίδες για το μνημόνιο στην υγεία, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε τα εξής :

« Είναι απορίας άξιον πως η κυβέρνηση στοχοποιεί μόνον τον τομέα του Φαρμάκου (στόχος εξοικονόμησης1 δις από 1,1, δις) την στιγμή που η φαρμακευτική δαπάνη αντιπροσωπεύει μόνο το 25 % των συνολικών δαπανών υγείας. Σημειώνουμε ότι από αυτό το 25% , το ήμισυ περίπου αφορά την δημόσια και το υπόλοιπο την ιδιωτική φαρμακευτική δαπάνη.

Επισημαίνουμε ότι ο συνολικός στόχος για δημόσια φαρμακευτική δαπάνη 2,88 δις δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνει τον ΦΠΑ , ο οποίος είναι δημόσιο έσοδο , ούτε και την δαπάνη για φάρμακα μέσω νοσοκομείων και φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ , η οποία είναι νοσοκομειακή δαπάνη με βάση τις οδηγίες του ΟΟΣΑ και της EUROSTAT.»

Ο κ. Αμπατζόγλου κατέληξε : «Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση και το υπουργείο προσπαθούν να καταστρέψουν τα φαρμακεία . Είναι βέβαιο ότι θα μας βρουν μαχητικά αντίθετους . Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την φαρμακευτική περίθαλψη , τον ρόλο μας , την επιστήμη μας και την επιβίωσή μας»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ