Ανοιχτή Επιστολή προς τον Υ.Υ. κ.Ξανθό και Δελτίο Τύπου του ΦΣΡ
23 Οκτωβρίου, 2015
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 26 ΕΩΣ 28/10/15
23 Οκτωβρίου, 2015
Εμφάνιση όλων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΦΣΗ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

                                                                                       Ηράκλειο, 23/10/2015

                                                                                        

Συνάδελφοι,

          Η Έκτακτη ΓΣ που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΦΣΗ 22/10/15, ομόφωνα αποφάσισε, να συμμετέχουμε στις 24ωρές κυλιόμενες απεργίες, όπως πρότεινε το ΔΣ του ΠΦΣ, λόγω της πλήρους απελευθέρωσης του ιδιοκτησιακού των φαρμακείων.

Συνάδελφοι, η τωρινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, συνεχίζει την καταστροφική πολιτική, που σαν τελικό σκοπό έχει την πλήρη εξαθλίωση των φαρμακείων με απώτερο σκοπό να τα παραδώσουν στις πολυεθνικές. Στη συνάντηση του ΠΦΣ με τον υπουργό φάνηκε ότι πολύ λίγες ελπίδες υπάρχουν για να αλλάξει κάτι προς όφελος των φαρμακοποιών (μια και όπως μας είπε ο υπουργός κ. Σταθάκης στη συμφωνία που έχουν με την τετράδα η απελευθέρωση του φαρμακευτικού επαγγέλματος είναι στα προαπαιτούμενα για να πάρουμε τη δόση). Επίσης φαίνεται ότι τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί κοινή υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία θα απελευθερώνεται πλήρως το επάγγελμα του φαρμακοποιού, δίνοντας την δυνατότητα στους ιδιώτες να αλώσουν το χώρο του φαρμακείου. Για τους λόγους αυτούς το ΔΣ του ΠΦΣ και η ΓΣ του ΦΣΗ αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις πιέζοντας την κυβέρνηση.

Συνάδελφοι, όπως γνωρίζετε τίποτα δεν χαρίζεται και όλα κερδίζονται μέσα από αγώνες, για το λόγο αυτό πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε. Είναι προτιμότερο η όποια απόφαση παρθεί από την πλευρά της κυβέρνησης να μας βρει σε κινητοποιήσεις.

Θεωρούμε δεδομένο ότι οι φαρμακοποιοί του Νομού Ηρακλείου για άλλη μία φορά (που ίσως και να είναι η τελευταία) θα στείλουμε βροντερό μήνυμα στην πολιτεία και στους θεσμούς ότι δεν θα μας πάρουν τα φαρμακεία μας αμαχητί.

                                       Για το ΔΣ του ΦΣΗ

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας

Γιάννης Τσικανδηλάκης                           Βαγγέλης Λεντάρης

ΥΓ (1) Ακολουθεί συνημμένο αρχείο με τα φαρμακεία υπηρεσίας (για το Δήμο Ηρακλείου και την περιοχή Γαζίου – Αμμουδάρας) για τις ημέρες Δευτέρα 26/10/15, Τρίτη 27/10/15 & Τετάρτη 28/10/15.)

Για την περιοχή Μασαράς, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου θα συνεννοηθείτε με το συνάδελφο, μέλος του ΔΣ του ΦΣΗ κ. Κατσαμάνη Κων/νο στο τηλ: 28920-31578.

Για το διευρυμένο Δήμο Χερσονήσου με το συνάδελφο, μέλος του Δ.Σ του ΦΣΗ κ. Φεύγα Παναγιώτη στο τηλ: 2810-771712 και για τις περιοχές του Δήμου Μαλεβυζίου με το συνάδελφο, μέλος του Δ.Σ. του ΦΣΗ κ. Κομονταχάκη Γιάννη στο τηλ: 2810-841067

       (2) Την ημέρα της απεργίας θα παραμείνουν ανοικτά μόνο τα φαρμακεία υπηρεσίας. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που ακολουθούν το διευρυμένο ωράριο να μην ανοίξουν και να συμμετέχουν στην απεργία.

Όπου υπάρχει πάνω από ένα φαρμακείο, φαρμακείο ασφαλείας θα είναι αυτό που εφημερεύει.

Όπου υπάρχει ένα φαρμακείο προτείνουμε στους συναδέλφους να απεργήσουν τοποθετώντας στην προθήκη του φαρμακείου τους τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του κοντινότερου φαρμακείου ασφαλείας.

       (3) Οι συνάδελφοι που έχουν οριστεί φαρμακεία υπηρεσίας και χρειάζονται βοήθεια, να το δηλώσουν σήμερα το απόγευμα στην κ. Σκουλά Καλλιόπη, Αντιπρόεδρο του ΦΣΗ στο τηλ: 2810- 289487 ή τη Δευτέρα το πρωί στη γραμματεία του ΦΣΗ.

       (4) Η ΓΣ του ΦΣΗ καθώς και το ΔΣ του ΔΙΛΟΦΑΡΗΡ του ΦΣΗ, αποφάσισαν ο διανεμητικός να μην κάνει δεκτές συνταγές που θα εκτελεστούν τις ημέρες της απεργίας από απεργοσπάστες. Για το λόγο αυτό οι φάκελοι υποβολής θα ελεγχθούν από το ΔΣ του ΔΙΛΟΦΑΡΗΡ καθώς και από επιτροπή που εξελέχτηκε από τη ΓΣ.

       (5) Την Τετάρτη και κατά τη διάρκεια της παρέλασης σας καλούμε όλους, μα όλους, απέναντι από τους επισήμους για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά και να πούμε και εμείς με τη σειρά μας «ΟΧΙ» στην άλωση του ελληνικού φαρμακείου από στις ξένες πολυεθνικές δυνάμεις.