Τροποποιήσεις Ενιαίου Κανονισμού Λειτουργίας ΕΟΠΥΥ
10 Μαΐου, 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΣΚΡΗΤΗΣ
11 Μαΐου, 2012
Εμφάνιση όλων

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΟΠΥΥ

Ο κλάδος είναι ανάστατος μετά την ανάρτηση στο διαδίκτυο της πληροφορίας (το θέμα άνοιξε πρώτος, ο Πρόεδρος της ΟΣΦΕ, Α.Γαλανόπουλος) ότι ο ΕΟΠΥΥ αδυνατεί να εξοφλήσει το τιμολόγιο Μαρτίου κατά την περίοδο από 15-17 /5. Είναι κατανοητό ότι το σύστημα θα καταρρεύσει,με τα περισσότερα φαρμακεία να βγαίνουν εκτός … 

Ο ΣΥΦΑ δεν μπορεί να πιστώσει περαιτέρω και γιά πρώτη φορά μπαίνει και θέμα εφαρμογής της διαδικασίας CASH and CARRY άπό μεριάς των προμηθευτών .Προφανώς ο τελευταίος αποδέκτης αυτής της διαδικασίας θα είναι ο ασθενής ,ο οποίος θα καλεστεί να πληρώνει τα φάρμακά του ,τοις απολύτου μετρητοίς .

Η στάση μας ,μέχρι και τις 17 του μηνός θα είναι αυτή της αναμονής . Κάποιοι εξ ημών μίλησαν γιά κάπιοια άλλη ανάρτηση που λέει ότι τελικά η εξόφληση θα βραδύνει γιά τις 26 του μηνός ( η συμφωνία πάντως πήγε κατά δια…λου και οι επιταγές μας φωνάζουν !!!).

Σαν ΦΣΡ ,σαν ΦΣΚρήτης αλλά και ΠΦΣ είμαστε σε συνεχή επαφή προκειμένου ,εάν το θέμα δεν διευθετηθεί μέσα στην περίοδο από 15-17 Μαίου ,να προχωρήσουμε άμεσα στην συνολική έξοδό μας από την λογική της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ και να περάσουμε και εμείς στο CASH and CARRY .

Προφανώς συνάδελφοι που δεν έχουν κατανοήσει την σπουδαιότητα του θέματος ,ή εκτιμούν ότι θα ξεφύγουν χαϊδεύοντας παράλληλα τους υποτιθέμενους πελάτες τους, θα είναι οι πρώτοι που θα καταρρεύσουν οικονομικά ,καθόσον άλλο είναι να πιστώνεις και άλλο να χαρίζεις και να χρηματοδοτείς αφερέγγυους πελάτες …

Σήμερα έγινε η σχετική παράσταση στο Δικαστήριο γιά τον Διανεμητικό μας λογαριασμό ,διαδικασία στην οποία παρέστησαν μέλη της 3μελούς Διοικούσας Επιτροπής και ο Πρόεδρος του Συλλόγου .Πιστεύουμε ότι μέσα στον μήνα θα έχουμε το εγκεκριμένο καταστατικό ,γιά να ξεκινήσουμε αμέσως μετά τις διαδικασίες της σωστής οργάνωσης του Συλλόγου ,αλλά να αναλάβουμε και όλες τις άλλες δράσεις τις οποίες γνωρίζετε .

Σήφης Σπαντιδάκης

Ρέθυμνο 11/5/12