ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ
22 Απριλίου, 2012
Ενημέρωση σχετικά με ερωτήματα σας(ΠΦΣ)
23 Απριλίου, 2012
Εμφάνιση όλων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΦΣ ΤΗΣ 21/4/12

Συνάδελφοι

Το περασμένο Σάββατο, έγινε επείγουσα σύσκεψη των Προέδρων ΦΣ στην Αθήνα.

Συμμετείχαν οι περισσότεροι από τους προέδρους των Συλλόγων. Πέρα από τις τοποθετήσεις των περισσοτέρων μας … 

Εγινε λεπτομερής ενημέρωση από μεριάς του Προεδρείου του ΠΦΣ γιά τα θέματα που μας απασχολούν .Συγκεκριμένα …

-Επισημάνθηκε η δυσκολία (λόγω περιορισμένων πόρων στο ταμείο ) του ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει τιμολόγια μετά τον Ιούνιο ,οπότε χρειάζεται άμεσα ,να υπάρξουν πιέσεις προκειμένου το Ταμείο να επαναχρηματοδοτηθεί και να αντέξει μέχρι το τέλος του χρόνου. Προφανώς αδυναμία επαναχρηματοδότησης σημαίνει και μη εξόφληση των τιμολογίων προς εμάς ,γιατρούς ,νοσοκομεία κλπ .

-Τα υπόλοιπα Ταμεία (ΕΤΑΑ,ΤΑΥΤΕΚΩ),γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ ,μέχρι τον Ιούνιο και γίνεται αγώνας κεντρικά ,γιά την εξόφληση των τιμολογίων προ ΕΟΠΥΥ .Επισημάνθηκε εδώ η αδυναμία Συλλόγων ,που δεν έχουν Διανεμητικό Λογαριασμό ,να δώσουν στοιχεία γιά διασταύρωση προκειμένου να διευκολυνθεί η εξόφληση .Σύλλογοι που τα έχουν στείλει ,έχουν ήδη εισπράξει τα ποσά από τιμολόγια πχ του ΟΠΑΔ ,με εμάς τους υπολοίπους να περιμένουμε στην ουρά … Εν πάσει περιπτώσει ,αύριο μάλλον, θα έχουμε κάποια ποσά έναντι ,στον λογαριασμό της Τρ.Πειραιώς .

Στα συγκεκριμένα τιμολόγια του ΟΠΑΔ του 2011 που θα εξοφληθούν ,δεν θα ύπολογιστεί το -3,5% γιά το οποίο έχουμε συμφωνήσει ,ποσοστό που προφανώς θα κρατηθεί σε επόμενη εξόφληση (ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ !!!!)

-Σχετικά με το μπάχαλο στις τιμές και το απαράδεκτο της εφαρμογής της μείωσής τους σχεδόν αμέσως με την απόφαση γι αυτό ,πράγμα που μας αναγκάζει να πουλάμε φτηνότερα από ότι αγοράσαμε ,έχει γίνει κατάφορη παράβαση της Κοιν.Νομοθεσίας και εκκρεμεί προσφυγή γιά ανάκληση του ισχύοντος τώρα Δελτίου Τιμών. Οι φαρμακευτικές πάντως εταιρείες αντιδρούν με τον γνωστό τρόπο ,στην αλλαγή κατεύθυνσης συνταγογράφησης ,και τους γιατρούς να καλοδέχονται από τον Λοβέρδο και το δώρο της ΔΡΑΣΤΙΚΗΣ.

-Γιά τα ΦΥΚ ,η σκέψη είναι να βγούν τελείως από τα φαρμακεία ,καθόσον πουλάμε ήδη με ζημία και ας αναλάβει η κυβέρνηση το πολιτικό κόστος .

-Υπάρχει ανησυχία γιά την αύξηση του αριθμού των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ ,όπως και αυτών που θέλουν παράνομα να στήσουν οι ΔΗΜΟΙ ,με την ανοχή των ΦΣ και επισημαίνεται η ανάγκη να μην βοηθάμε στην λειτουργία τους ,με τους όρους που λειτουργεί πχ το Φαρμακείου του Ιατρείου Αλληλεγγύης στο Ρέθυμνο ,καθόσον είναι πολύ εύκολο ,να πχ αγοραστεί μιά άδεια φαρμακοποιού ,ή να τολμήσει να προμηθευτεί με Νοσοκομειακή Τιμή φάρμακα και διάφορα άλλα κόλπα και να μας κάνει μετά να φαχνόμαστε … Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή !!!

ΕΠΕΙΓΟΝ !!! Από τις 23/4/12 (χτές …) το ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ σαν διαδικασία δεν υφίσταται και τα ΦΥΚ ξαναπανέρχονται στα Νοσοκομεία κλπ

Ο Φαρμακευτικός κόσμος είναι αντίθετος στην λειτουργία των φαρμακείων ΕΟΠΥΥ .

-Γιά την ΔΡΑΣΤΙΚΗ ,προφανώς είμαστε αντίθετοι ,σε ένα καθεστώς όπου οι γιατροί θα την συνταγογραφούν ,αφού προηγουμένως ,έχει κερδιθεί η χαμηλότερη τιμή της μετά από διαγωνισμό .Μιά τέτοια εξέλιξη ,θα διαλύσει την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία ,ενισχύοντας συγχρόνως φιλικές σε κάποιους , εταιρείες, τύπου ΤEVA ,και παράλληλα θα μειώσει απαγορευτικά τους δικούς μας τζίρους . Εδώ εμείς απαντάμε με το αίτημα της δυνατότητας αντικατάστασης ,μιάς δυνατότητας που εφόσον μας δοθεί , θα μας μειώσει πέραν των άλλων και το stock .

-Γιά τα ΓΑΛΑΤΑ ,γίνεται έρευνα και επιχειρείται διεκδίκηση ,με νομικούς όρους ,να τα προμηθευόμαστε με την ίδια χοντρική ,με την των SUPER MARKETS ,όπως και να υποχρεωθεί η πολιτεία να τοποθετήσει κουπόνι πάνω σε αυτά ,οπότε θα περάσουν έτσι στην κατηγορία των διατιμημένων προϊόντων .

-Γιά το ΩΡΑΡΙΟ ,προτάθηκε στους Συλλόγους ,να κάνουν τις όποιες κινήσεις προκειμένου να αποθαρρύνουν τους συναδέλφους που επιθυμούν το Διευρυμένο ωράριο ,να το ξανασκεφτούν …

Σήφης Σπαντιδάκης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΣ : ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ (ΤΡΙΤΗ 24/4/12) ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ,ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΈΧΟΥΜΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ . ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ . ΠΡΟΦΑΝΩΣ, Η ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ, ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΛΑΓΜΑ ΜΙΑΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ (2 ΜΗΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Γ.Σ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ,ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ .