Σχετικά με την συγκεντρωτική κατάσταση συνταγών λογαριασμού φαρμακείου
1 Απριλίου, 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ HELLAS PHARM
3 Απριλίου, 2013
Σχετικά με την συγκεντρωτική κατάσταση συνταγών λογαριασμού φαρμακείου
1 Απριλίου, 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ HELLAS PHARM
3 Απριλίου, 2013
Εμφάνιση όλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΣΧΑΝΙΩΝ 2/4/13

ΔΕΛΤΙΟ TYΠΟΥ

Ο Φαρμακευτικός  Σύλλογος  Χανίων,  θεωρεί υποχρέωσή του,  να ενημερώσει τους ασφαλισμένους  για  τις συνέπειες εφαρμογής του νέου τρόπου συμμετοχής τους στην δαπάνη των  φαρμάκων. Σε αρκετές  περιπτώσεις,  παρατηρείται μεγάλη αύξηση της συμμετοχής των  ασφαλισμένων  σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα.  

Αυτό οφείλεται στον καθορισμό από τον ασφαλιστικό φορέα,  πολύ χαμηλών ποσών  αποζημίωσης  φαρμάκων  που ανήκουν σε  ορισμένες  θεραπευτικές  κατηγορίες και δεν  αρκεί  ο επιμερισμός του υπερβάλλοντος κόστους μεταξύ ασφαλισμένου και ασφαλιστικού του φορέα για να καλύψει την διαφορά.

Είναι λογικό  και ιδιαίτερα σε μία τέτοια οικονομική συγκυρία, οι ασφαλισμένοι να  αμφιβάλλουν και συχνά να αγανακτούν για την επί  πλέον επιβάρυνση που για ορισμένες παθήσεις  είναι σημαντική.

Είναι ένα μέτρο με προφανή στόχο την περεταίρω μείωση της δημόσιας δαπάνης  υγείας, που σε αρκετές  περιπτώσεις μεταθέτει  μεγαλύτερο  βάρος στον ασφαλισμένο,  κάτι που γνωρίζουμε ότι  θα έχει  αρνητικές συνέπειες για την δημόσια υγεία.  Ζητάμε από το αρμόδιο υπουργείο  να αλλάξει όπου υπάρχει,  τον  άδικο   αυτό  τρόπο  χρέωσης των ασφαλισμένων , διότι  δικαίωμα  στην υγεία,    πρέπει να απολαμβάνουν όλοι οι  Έλληνες πολίτες.