green cross2
Εφημερίες Φαρμακείων Ν. Ρεθύμνου
9 Νοεμβρίου, 2011
Επίκαιρη ερώτηση Φρ. Παρασύρη για τον συμψηφισμό χρεών μεταξύ του Δημοσίου και των Φαρμακείων
9 Νοεμβρίου, 2011
green cross2
Εφημερίες Φαρμακείων Ν. Ρεθύμνου
9 Νοεμβρίου, 2011
Επίκαιρη ερώτηση Φρ. Παρασύρη για τον συμψηφισμό χρεών μεταξύ του Δημοσίου και των Φαρμακείων
9 Νοεμβρίου, 2011
Εμφάνιση όλων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 04/10/11 Φ.Σ.Ρ.

Ρέθυμνο 04/10/11

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνάδελφε

Εν αναμονή ,της ψήφισης του Νομοσχεδίου ,στην Βουλή ,που θα φέρει τα πάνω -κάτω σε μισθολόγιο και εργασιακές σχέσεις ,η αγορά όπως έχεις και εσύ διαπιστώσει ,έχει τελείως ξεχαρβαλωθεί .Η στάση πληρωμών από μεριάς των ασφαλιστικών ταμείων ,πλην ΟΓΑ και ΙΚΑ καλά κρατεί και όλοι περιμένουμε το τι είναι διατεθειμένος ο Υπουργός (Λοβέρδος ) να συζητήσει ,με την ηγεσία του κλάδου ,από βδομάδα ,καθώς έχει κλειστεί σχετικό ραντεβού (η αναβολή του ραντεβού έγινε λόγω των εκλογών στον ΠΦΣ) .

Όλοι περιμένουμε να μπει το θέμα της εφαρμογής του ωραρίου ,τουλάχιστον για τα μεγάλα αστικά κέντρα ,της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ αλλά και του ποσοστού κέρδους . Πιστεύω πως ο υπουργός θα έχει στο μανίκι του και το θέμα της εφαρμογής της αναγραφής της δραστικής ουσίας στην συνταγή ,αλλά αυτό αποτελεί και το τυράκι στη φάκα ,για την εφαρμογή του ποσοστού κέρδους του 15% .

Εν τω μεταξύ ,τα πρώτα παρεπόμενα από την προτιθέμενη διαδικασία κουρέματος του εξωτερικού χρέους της χώρας (η οποία οσονούπω θα γίνει ) έχουν κάνει την εμφάνισή τους .

Ασφαλώς έχετε παρατηρήσει την σφικτή πολιτική του ΣΥΦΑ αλλά και των άλλων προμηθευτών μας και όσον αφορά την πιστωτική τους πολιτική αλλά κύρια την πολιτική να φορτώσουν (οι ιδιώτες προμηθευτές) με stock το οποίο γρήγορα θα εξοφλήσουμε .

Ήδη ,θα πρέπει να σε πληροφορήσω ,ότι η εταιρεία BAYER (Γερμανοί !!!) έχει στείλει επιστολή στους ΣΥΦΑ και τους ζητά να αγοράζουν της απολύτου μετρητοίς . Επίσης όλες οι εταιρείες περικόπτουν ποσότητες φαρμάκων κατά την εισαγωγή τους με αποτέλεσμα ο Συνεταιρισμός να αναγκάζεται να γυρεύει συνταγές για κάποια φάρμακα (πχ LEVEMIR ) χωρίς να μας δίδει έτσι το δικαίωμα να στοκάρουμε .Να σημειώσουμε ότι οι πιστωτικοί χρόνοι προς τον ΣΥΦΑ έχουν δραματικά περιοριστεί και αυτό ίσως υποχρεώσει την διοίκηση να προχωρήσει σε περιορισμό της πίστωσης προς εμάς . Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι όλο το χονδρεμπόριο στο φάρμακο που μπορεί να δίνει κάποια πίστωση προς τα φαρμακεία ,στηρίζεται στις πωλήσεις προς τρίτους . Με την διαδικασία αυτή εξοικονομούνται πόροι και επιτυγχάνεται ρευστότητα την οποία καρπωνόμαστε εμείς .Τελευταία όμως και οι ίδιες οι εταιρείες εισαγωγής –παραγωγής έχουν μπεί στον χορό αυτό ,με αποτέλεσμα και εκεί να δέχονται οι ΣΥΦΑ πιέσεις . Σε πρόσφατη συζήτηση ,εν προκειμένω ,ειπώθηκε πως ελλείψει της διαδικασίας πώλησης προς τρίτους ,ο ΣΥΦΑ μπορεί να δίδει υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες πιστώσεις ,μέχρι 15 ημέρες ,προς τους συνεταίρους .

Το καταλυτικό όμως των εξελίξεων θέμα ,αποτελεί ,το ποσοστό κέρδους.

Συνάδελφε ,όταν αυτό εφαρμοστεί ,θα πρέπει άμεσα να αντιδράσουμε .

Εδώ δεν χωρά ,η λογική ,όποιος αντέξει ,γιατί προφανώς δεν έχει σημασία ποιος θα κλείσει το φαρμακείο του σήμερα και ποιος τον άλλο μήνα ,καθόσον όλοι θα αδειάσουμε την γωνιά στην κυβέρνηση για να παίξει μετά ελεύθερα με αυτούς που επιθυμεί . Κοντολογίς προτείνω :

Περιορισμό του stock .

Καλύτερη διαχείριση του ταμείου μας

Συνεχή ενημέρωση

Συσπείρωση γύρω από τα Συλλογικά μας Οργανα .

Αναστολή συνεργασίας με μια σειρά Ταμεία που δεν πληρώνουν

Προς τούτο θεωρώ επιβεβλημένο να δούμε μια άμεση ΓΣ ακριβώς μετά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της συζήτησης του Υπουργού με την ηγεσία του κλάδου ,την επόμενη εβδομάδα .

Περιμένουμε λοιπόν

Σήφης Σπαντιδάκης