Αφίσα Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας
2 Φεβρουαρίου, 2016
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΧΑΝΙΩΝ-GALENICA
9 Φεβρουαρίου, 2016
Αφίσα Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας
2 Φεβρουαρίου, 2016
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΧΑΝΙΩΝ-GALENICA
9 Φεβρουαρίου, 2016
Εμφάνιση όλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΣΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 04/02/16

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

                                                                                Ηράκλειο, 02/02/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας, χωρίς μάλιστα την οφειλόμενη στοιχειώδη προηγούμενη συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς, αλλά και τις αυτονόητες προηγούμενες αναλογιστικές και επιστημονικές μελέτες το μόνο που μπορεί να φέρει είναι καταστροφή όλων των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών και όχι μόνο.

Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο, συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.).

Η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου οδηγεί στη μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας.

Η κατάσταση είναι οριακή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας αποτελούν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες.

ΚΑΛΟΥΜΕ λοιπόν όλους τους συνάδελφους φαρμακοποιούς, να ενώσουν τη φωνή τους, μαζί με όλους τους φορείς που ήδη συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις, που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, να απεργήσουν την Πέμπτη 04/02/16 και να δώσουν δυναμικό παρόν στα εργατικά κέντρα των Νομών τους, για ένα δίκαιο ασφαλιστικό βασισμένο στην ισότητα, την ανταποδοτικότητα και τη λογική.

Το Συντονιστικό Όργανο των

Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης