Πληρωμή ΕΟΠΥΥ 95% μηνός Αυγούστου
5 Οκτωβρίου, 2023
Διαδικασία αποζημίωσης των Φ.Σ. για τα φαρμακεία – μέλη τους που συμμετέχουν σε προγράμματα διαχείρισης μολυσματικών αποβλήτων για την περίοδο 2023 -2024
13 Οκτωβρίου, 2023
Πληρωμή ΕΟΠΥΥ 95% μηνός Αυγούστου
5 Οκτωβρίου, 2023
Διαδικασία αποζημίωσης των Φ.Σ. για τα φαρμακεία – μέλη τους που συμμετέχουν σε προγράμματα διαχείρισης μολυσματικών αποβλήτων για την περίοδο 2023 -2024
13 Οκτωβρίου, 2023
Εμφάνιση όλων

Επιστολή ΠΦΣ προς τα προγράμματα φαρμακείου για τον φετινό αντιγριπικό εμβολιασμό

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2023

Αρ. Πρωτ. 4271

Προς : Εταιρείες Κατασκευής Λογισμικού Φαρμακείου

Κοινοποίηση:

Προϊστάμενο της Γενικής Δ/νσης Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας κ. Γεώργιο Αγγούρη.
Πρόεδροι ΦΣ της Χώρας
Εκλέκτορες ΠΦΣ

 

    Σας ενημερώνουμε ότι η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι  από την  1η Νοεμβρίου πρόκειται να λειτουργήσει η δυνατότητα διενέργειας αντιγριπικού εμβολιασμού στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή, με ταυτόχρονη υποχρέωση των φαρμακοποιών να ενημερώνουν το Εθνικό Μητρώο Αντιγριπικού Εμβολιασμού για το σύνολο των αντιγριπικών εμβολιασμών, τους οποίους διενεργούν στο φαρμακείο.

Κατά αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να προβλεφθεί και να υλοποιηθεί από εσάς, η ταυτόχρονη καταχώριση του διενεργούμενου εμβολιασμού στο Εθνικό Μητρώο Αντιγριπικού Εμβολιασμού, όταν αυτή θα διενεργείται στο φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή, η οποία θα πρέπει να γίνεται αυτόματα μέσω API σε διαδικασία ενός βήματος, χωρίς την απαίτηση άλλης ενέργειας από τον φαρμακοποιό.

Επίσης για τον ίδιο επιτακτικό λόγο ενημέρωσης του μητρώου αντιγριπικού εμβολιασμού, θα πρέπει να υλοποιηθεί η αυτόματη καταχώρηση του εμβολιασμού ο οποίος διενεργείται στο φαρμακείο μετά την εκτέλεση μίας ιατρικής συνταγής με αντιγριπικό εμβόλιο. Συγκεκριμένα θα πρέπει να υλοποιηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο φαρμακοποιός να ερωτάται ΠΡΙΝ την εκτέλεση και καταχώρηση της συνταγής στο ΣΗΣ, αν «διενήργησε ή όχι τον αντιγριπικό εμβολιασμό» για το συγκεκριμένο εμβόλιο της συνταγής, προκειμένου να ενημερώνεται το μητρώο κατά τη διαδικασία εκτέλεσης της συνταγής και ΟΧΙ ΜΕΤΑ.

Προφανώς, θα πραγματοποιηθεί εγκαίρως τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των προγραμμάτων, του ΕΟΠΥΥ, της ΚΜΕΣ, της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας UNISYSTEMS και του ΠΦΣ, προκειμένου να παρουσιαστεί η εφαρμογή και να επιλυθούν απορίες υλοποίησης, διασύνδεσης και καταχώρησης των διενεργειών εμβολιασμού στην πύλη ΚΜΕΣ.

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                        ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ