Παράταση υποβολών ιδιωτικών φαρμακείων μέχρι τη Δευτέρα 11.07.2022
8 Ιουλίου, 2022
Επανακοινοποίηση διατάξεων για τη συνταγογράφηση των Ανασφαλίστων, όπως εφαρμόζονται από την ΗΔΙΚΑ από την 1η Ιουλίου 2022
8 Ιουλίου, 2022
Παράταση υποβολών ιδιωτικών φαρμακείων μέχρι τη Δευτέρα 11.07.2022
8 Ιουλίου, 2022
Επανακοινοποίηση διατάξεων για τη συνταγογράφηση των Ανασφαλίστων, όπως εφαρμόζονται από την ΗΔΙΚΑ από την 1η Ιουλίου 2022
8 Ιουλίου, 2022
Εμφάνιση όλων

Εξαίρεση από το φυσικό αρχείο ΕΟΠΥΥ μηνός Ιουλίου συνταγών με φάρμακα συνταγογραφούμενα με 100% συμμετοχή

Αθήνα, 8 Ιουλίου 2022

Αριθμ. Πρωτ. 2888

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως σας έχουμε ενημερώσει στα πλαίσια του Τακτικού ελέγχου, οι αριθμοί των εκτελεσμένων συνταγών κοινοποιούνται στο τέλος κάθε μήνα στην πύλη ΚΜΕΣ απευθείας από τα προγράμματα για όσους φαρμακοποιούς εκτελούν μέσα από αυτά.

Η Φαρμακευτική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ ζήτησε για τις συνταγές από 1η Ιουλίου και μετά να ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ (ούτε ως φυσικό αρχείο, ούτε οι αριθμοί αυτών των εκτελέσεων να συμπεριλαμβάνονται στις αποστολές στοιχείων από τα προγράμματα) σε εκείνες τις περιπτώσεις που αφορούν ηλεκτρονικές συνταγές που αποτελούνται αποκλειστικά από σκευάσματα με ποσοστό συμμετοχής 100% και έχουν μηδενικό αιτούμενο ποσό.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Στις περιπτώσεις όμως, που οι συνταγές περιέχουν σκευάσματα με 100% συμμετοχή και δεν έχουν μηδενικό αιτούμενο επειδή περιέχουν και σκευάσματα με διαφορετικό ποσοστό συμμετοχής, τότε αυτές οι συνταγές θα αποστέλλονται.

Στις περιπτώσεις επίσης, όπου δεν υπάρχουν σκευάσματα στις συνταγές με 100% συμμετοχή αλλά αυτές παρουσιάζουν μηδενικό αιτούμενο ποσό, τότε οι συνταγές θα αποστέλλονται.

Τα παραπάνω θα υλοποιηθούν αυτόματα από τα προγράμματα φαρμακείου αναδρομικά για τις συνταγές από 01/07/2022.

Περιπτώσεις φαρμάκων τα οποία συνταγογραφούνται με 100% συμμετοχή:

Φάρμακα θετικής λίστας στην κατηγορία των αντιβιοτικών και ναρκωτικών, τα οποία πρέπει να συνταγογραφούνται αποκλειστικώς ηλεκτρονικά με συμμετοχή 100%, προκειμένου να μπορέσουν να τα προμηθευτούν οι ανασφάλιστοι του Ν.4368/2016 όταν επισκέπτονται ιδιώτες ιατρούς μετά την 01/07/22 και δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νόμου για τη συνταγογράφηση ανασφαλίστων μόνο από Δημόσιες δομές.
Φάρμακα αρνητικής λίστας που όμως συνταγογραφούνται υποχρεωτικώς ηλεκτρονικά για όλους (ανασφάλιστους και ασφαλισμένους) με 100% συμμετοχή (πχ. Sivalb syrop, Skudexa tabl, μορφίνες και πεθιδίνες )
Φάρμακα αρνητικής λίστας τα οποία ενσωματώνονται στη διαδικασία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης γαληνικών με ποσοστό συμμετοχής 100%, όπως για παράδειγμα κάποιες τοπικές κρέμες για την παρασκευή μιγμάτων. (πχ. fucicort , fubecot cr. κλπ.)

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Βαλτάς                             Σεραφείμ Ζήκας