farm sunedrio

Να μη ξεχάσω...


Να κατεβάσω τον Οδηγό Φαρμακείου 2012 που περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για την καθημερινότητα του φαρμακοποιού.

Νέα Φ.Σ. Ρεθύμνου

EIMΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ...

Είναι αλήθεια πως η σοβούσα κοινωνική και οικονομική κρίση ,που ταλανίζει την Ελληνική κοινωνία και όχι μόνο ,ακουμπά όλες τις κοινωνικές ομάδες .

Είναι επίσης αλήθεια πως η λογική του σοκ ,κατά τα πρότυπα ,άλλων χωρών ,έχει επιλεγεί σαν η μόνη λύση που απαντά στην αδήριτη ανάγκη για εξορθολογισμό και εξυγίανση του κράτους .

Στο ερώτημα ,εάν πράγματι ,πρέπει να μπούμε σε μια λογική βελτίωσης της παραγωγικότητάς μας συνολικά και να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την κατανάλωση προστρέχοντας σε ένα αχαλίνωτο δανεισμό ,που αργά ή γρήγορα θα μας οδηγούσε σε αδιέξοδο ,απαντώ ανεπιφύλακτα ναι ...

Αρνούμαι ,όμως κατηγορηματικά να συμφωνήσω στα παρακάτω :

1. Στην μόνιμη και ανερυθρίαστα, συνεχή , οριζόντια περικοπή ύψους εισοδημάτων, που ήδη είναι πολύ χαμηλά .

2. Στην εφαρμογή, συνεχώς ,νέων μέτρων περιστολής, που δεν οδηγούν σε λύσεις ,ή μόνον στην εξοικονόμηση πόρων για αποπληρωμή δανείων, των οποίων ο μεγαλύτερός τους όγκος ελέγχονται σαν τέτοια που δημιούργησε ο διεθνής χρηματιστηριακός τζόγος και η αμετροέπεια των πολιτικών που επί 25 και περισσότερα χρόνια, κύριο στόχο είχαν, να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους και μόνο .

3. Σε μέτρα που φέρουν ομάδες ανθρώπων απέναντι ,καταστρέφουν την κοινωνική ισορροπία ,αφήνοντας απέξω από το παιχνίδι του κόστους ,μεγάλους οικονομικούς παράγοντες του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου .

4. Στην μόνιμη ασυλία των πολιτικών, που άσκησαν εξουσία και ενώ θα έπρεπε η συμπεριφορά τους να ήταν υποδειγματική , επιδίδονται σε συγκάλυψη οικονομικών και άλλων σκανδάλων πολλά των οποίων ,δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειωδώς .

Οι φαρμακοποιοί έχουν και αυτοί μπει από την αρχή αυτής της δοκιμασίας στο κάδρο... σαν ο κλάδος ,που πρέπει να καθαρθεί και να εξυγιανθεί . Και τι δεν μας έχουν ...σούρει αυτά τα 2 χρόνια .!!!

Ο πολύς Κος Λοβέρδος έχει μπει μπροστά σε μια άνευ προηγουμένων εκστρατεία κατασυκοφάντησής και περιορισμού του εισοδήματός μας ,έως του σημείου ,το Ελληνικό Φαρμακείο, να αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης .

Ο κλάδος έχει αντιδράσει ,όπως μπορεί ,προσπαθώντας αφενός να προστατέψει τους συναδέλφους από την καταστροφή ,απόρροια των μέτρων αλλά και της σκοπούμενης από μεριάς της μνημονιακής κυβέρνησης , κατασυκοφάντησής του, σε μια κοινωνία που πένεται και αδυνατεί να διαχειριστεί την καθημερινότητά της .

Ενώ έχουμε από την αρχή υποστηρίξει την ανάγκη εφαρμογής μέτρων εξορθολογικοποίησης των δαπανών στα φάρμακα και μέσω της διαδικασίας της ηλ. Συνταγογράφησης που στηρίξαμε καθοριστικά από την αρχή ,χωρίς αυτό να κάνουν όλοι οι άλλοι πάροχοι υγείας εισπράττουμε νέα μέτρα και περικοπές που αδυνατούμε να αντέξουμε. Είναι προφανής η πρόθεση του Υπουργού Κου Λοβέρδου να θέσει το φαρμακείο σε δοκιμασία εξόδου από την αγορά ,ένα γεγονός που ουδείς πλην αυτού ,της κυβέρνησής του και των προσφιλών συνομιλητών του επιθυμεί .

Είναι επίσης απαιτητό από όλους εμάς ,που κινδυνεύουμε από αφανισμό, να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας ,σε μια κατεύθυνση συνολικής άρνησης παροχής υπηρεσιών, τις οποίες , δεν είμαστε εξ αρχής ,υποχρεωμένοι να προσφέρουμε .

Δεν αποτελεί ,υποχρέωσή μας να διαχειριζόμαστε όλη αυτή την δαιδαλώδη και τελευταία αντιφατική γραφειοκρατία, στην οποίαν μας έχουν εμπλέξει τα ασφαλιστικά ταμεία ,μια γραφειοκρατία που έχουμε αποδεχτεί αναντίρρητα, μέσω διάτρητων συλλογικών συμβάσεων .

Δεν αποτελεί υποχρέωσή μας ,να χρηματοδοτούμε ένα επισφαλές ασφαλιστικό σύστημα ,το οποίο διοικούν διορισμένοι τεχνοκράτες που προηγουμένως περιδιάβαιναν στα κομματικά γραφεία και υπηρέτησαν κόμματα ,που εργολαβικά και διαχρονικά φρόντισαν να διαγουμίσουν τα αποθέματά τους ,όπως το κομματικό συμφέρον τους επέβαλε .

Κοντολογίς ,υποστηρίζω ,ότι θα πρέπει να μείνουμε ,επί τέλους έξω από το παιχνίδι της εξουσίας ,των κυρίων με το κουστούμι ...

Βλέπω την ανάγκη να λειτουργήσουμε σαν επιστήμονες ,που υπηρετούν τον άνθρωπο ,με εργαλείο το φάρμακο ,αλλά και σαν επιχειρηματίες που ελπίζουν και παλεύουν για το αύριο ,όσο και εάν αυτό είναι ζοφερό .

Ο χρόνος που θα κοπεί το σχοινί που μας κρατά με το παρελθόν έφτασε .

Ολοι οι συνάδελφοι αρχίζουν να κατανοούν, ότι δεν υπάρχει πλέον περίπτωση να λυθούν τα όποια προβλήματα χρονίζουν και πρέπει όλοι συγκροτημένα να δούμε το τέρμα ,του τόσο σφικτού εναγκαλισμού μας με το ασφαλιστικό σύστημα .

Προς τον σκοπό αυτόν ,ο κεντρικός συντονισμός ( ΠΦΣ ) είναι απαραίτητος και δεν χρειάζονται εξτρεμισμοί και υπερβολές .

Πείθουμε τους συναδέλφους για το αναγκαίο του τολμήματος ,εξηγούμε στους ασφαλισμένους τους λόγους της απόφασής μας και υλοποιούμε την απόφασή μας .

Στην προσπάθεια αυτή είμαστε όλοι αλληλέγγυοι.

Ας βρεί ο Κος Υπουργός και οι άλλοι της παρέας του, φαρμακοποιούς για να του παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες στο φάρμακο αλλά και γενικά στον χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας ,την οποία γνωρίζει ότι στηρίζουμε εμείς ,τόσα χρόνια ,με ψίχουλα ...

Σήφης Σπαντιδάκης

Πρόεδρος

Φαρμ. Συλλόγου Ρεθύμνου

Go to top