ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΣΚΡΗΤΗΣ
6 Απριλίου, 2012
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ προς τον ΕΟΠΥΥ
6 Απριλίου, 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΣΚΡΗΤΗΣ
6 Απριλίου, 2012
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ προς τον ΕΟΠΥΥ
6 Απριλίου, 2012
Εμφάνιση όλων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ -ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Οι φαρμακοποιοί του Ρεθύμνου συστηματικά και από καιρού ,διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη πολιτική που εφαρμόζεται από ,μεριάς της κυβέρνησης ,εις αφορά το φάρμακο. Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό ,η κατάσταση και στον χώρο του φαρμάκου έχει δραματικά επιδεινωθεί ,στον ίδιο ή και σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι στους άλλους τομείς της υγείας και όχι μόνο . 

Η κυβέρνηση προσπαθώντας να εξοικονομήσει πόρους κυριολεκτικά σπρώχνει, μεγάλο μέρος του κόστους της φαρμακευτικής δαπάνης ,ειδικά στις πλάτες του φαρμακείου .

Για να νομιμοποιήσει αυτήν της ,την απαράδεκτη συμπεριφορά και προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο, ψηφίζει νόμους και πολυνομοσχέδια, στα οποία προβλέπει φανταστικά κονδύλια και υποτίθεται δεσμεύεται να τα εφαρμόσει ,βάζει αυστηρά χρονοδιαγράμματα ,αλλά και προσπαθεί να δημιουργήσει αναχώματα παραπληροφόρησης των ασφαλισμένων .Συκοφαντεί ,ψευδολογώντας και διασύροντας τους φαρμακοποιούς . (αξιοποιώντας μεμονωμένες περιπτώσεις διαφθοράς ).

Επί παραδείγματι ,ενώ στο μεσοπρόθεσμο, που χωρίς να το πολυσυζητήσει στην Βουλή, η κυβέρνηση του μνημονίου ,υπερψήφισε, να εξοφληθούν στους φαρμακοποιούς όλα τα τιμολόγια, που μένουν σε εκκρεμότητα από το 2011 και αφορούν Ασφ.Ταμεία που εντάχθηκαν στο ΕΟΠΥΥ ,όπως ο ΟΠΑΔ ,ΟΑΕΕ ,ΟΓΑ ,ΤΥΔΚΥ , αγνοεί τις δεσμεύσεις της και το εξοργιστικότερο … προχωρεί στην ένταξη,στον ίδιο ενιαίο φορέα και άλλων Ασφ. Ταμείων (μπαταξήδες ) ,όπως τον ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ ,και οσονούπω του ΤΑΥΤΕΚΩ και ΕΤΑΑ . Με την αερολογία!!! της μορφής ότι, δεν αναγνωρίζουμε τις δαπάνες που οφείλουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία που μας απαρτίζουν, σαν ενιαίο φορέα ,ενώ συγχρόνως καταληστεύουμε τα αποθεματικά τους ,οι σοβαροί κυβερνήτες μας ,πολιτεύονται προσβλέποντας ,όπως προείπαμε , στον εμπαιγμό των ψηφοφόρων και την επανεκλογή τους . Όλα ,ασφαλώς αυτά τα στηρίζουν στην φιλοσοφία του …Λεφτά υπάρχουν … αλλά στην τσέπη των φαρμακοποιών .

Οι φαρμακοποιοί ,όμως ,δεν είναι ούτε ΔΝΤ, ούτε Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα ,αλλά είναι απλοί εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας,οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν ,υπό βάναυσες οικονομικές συνθήκες και ευρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής τους κατάρρευσης .

Εχουν γνώση ,αλλά δυστυχώς ,για την κυβέρνηση και λόγο . Μιλούν και εξηγούν στους ασφαλισμένους και για το τι ακριβώς συμβαίνει με το ασφαλιστικό τους ταμείο που δεν τους εξυπηρετεί και συμμετέχουν μαζί με αυτούς και όλους τους συμπολίτες τους ,στις κινητοποιήσεις που στόχο έχουν ,την απομάκρυνση της εξουσίας από λογικές που αλλού σχεδιάζονται ,αλλού προγραμματίζονται και εδώ γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστούν .

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι… Η μη συμμόρφωση των ανθρώπων που ψηφίζουν του νόμους, με τους νόμους που ψηφίζουν ,θα αποτελέσει αιτία διακοπής ,άμεσα και στο Ρέθυμνο ,της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων

Προφανέστατα δε το πολιτικό κόστος, θα το υποστούν οι ίδιοι, που έχουν φέρει τον ασφαλισμένο σε αυτήν την κατάσταση ,σε αυτό το χάλι ,του να εξαρτά την επιβίωσή του από ένα αποστεωμένο και ετοιμόρροπο οικονομικά φαρμακοποιό ,όπως τον κατάντησε η άφρων και ισοπεδωτική πολιτική του μνημονίου .

Η προσπάθεια, δε το να δημιουργηθούν φαρμακεία δύο ταχυτήτων (κατά δηλώσεις του Υπουργού Λοβέρδου ),η να εισρεύσουν στην Ελληνική επικράτεια φαρμακεία πολυεθνικών ,για να δίδουν τα φάρμακα στο Ελληνικό Ασφαλιστικό Σύστημα δωρεάν ,είναι φιλολογίες που γίνονται αποδεκτές μόνο από αφελείς και οι φαρμακοποιοί θα σταματήσουν πλέον να παριστάνουν τους αφελείς .

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σήφης Σπαντιδάκης      Κώστας Βαρδιάμπασης